Това с тези клапи направо ме изненада. Не бях чувал за тях. Ще ги проверя дали изобщо съществуват в комбито ми. Искам да попитам колегата дето си е сменил радиатора на парното сам ли го е сменил и за какви мъки иде реч?Обяснявайте малко по-подробно
.... филтъра.Той пък се намира под лявата чистачка
maskarata написа:
....Вдигаш капака и вляво под чистачката има един пластмасов капак ...
roko_ok написа:
Писах ти по-горе.Отваряш капака на мотора,под лявата чистачка има кора....
Абе хора правите ли разлика между ляво и дясно ? Вие като завивате НАЛЯВО , накъде въртите волана - по часовника, или обратно на часовника ?Капакът на филтъра се намира под ДЯСНАТА чистачка. Не правете такава дезинформация, че утре някой ще разглоби половин кола отляво, за да търси капак, който всъщност е отдясно.
.... филтъра.Той пък се намира под лявата чистачка
maskarata написа:
....Вдигаш капака и вляво под чистачката има един пластмасов капак ...
roko_ok написа:
Писах ти по-горе.Отваряш капака на мотора,под лявата чистачка има кора....
Абе хора правите ли разлика между ляво и дясно ? Вие като завивате НАЛЯВО , накъде въртите волана - по часовника, или обратно на часовника ?Капакът на филтъра се намира под ДЯСНАТА чистачка. Не правете такава дезинформация, че утре някой ще разглоби половин кола отляво, за да търси капак, който всъщност е отдясно.
Я малко по-спокойно, както виждаш съм написал "ВДИГАШ КАПАКА И В ЛЯВО", не съм правил уточнения коя чистачка. Изключително много добре знам кое е ляво и дясно, но все пак като застана пред колата и вдигна капака дясната чистачка ми се пада в ляво. Или пак бъркам кое е ляво? Или като ремонтирам нещо се качвам върху двигателя с гръб към колата?
Много съм спокоен дори, ама мое ляво , или твое ляво ? Моя двигател, или твоя? Само имам една молба - като завиваш надясно - да въртиш волана по посока на часовниковата стрелка, а като завиваш наляво - върти го наобратно на часовниковата стрелка. Моля Едно въпросче може ли? Коя е предната част на двигателя, и коя - задната?
И все пак покажи къде съм написал "лявата чистачка". Ако съм сгрешил извинявам се на целия Форум - да знаете че като гледате в ляво, всъщност вие гледате в дясно, независимо че сетивата ви казват друго.Със здраве - Стоян.
Всички разяснения по посоките на автомобила трябва да са в посоката му на движение. Под чистачките има само един капак, така, че и да искаш не може да го объркаш Не се карайте за глупости. Пийте по едно питие и си гушнете жените да ги стоплите Относно разяснението за: "Лесно ли се демонтира и монтира казанчето на парното" и "Отводните въздуховоди в багажното на мареа комби" - до къде стигнахме?
И все пак покажи къде съм написал "лявата чистачка". Ако съм сгрешил извинявам се на целия Форум - да знаете че като гледате в ляво, всъщност вие гледате в дясно, независимо че сетивата ви казват друго.Със здраве - Стоян.
Колега, много се отклонихме, ама щом поставяш така въпроса - да поставя ии аз още един: Вдигаш капака, и ВДЯСНО под огледалото е датчика (Датчик за външна температура в Браво/а/Мареа) . Е, под кое огледало поглеждаш в този случай, лявото или дясното? Според теб е въпрос на тълкуване, но според мен - колата има само едно ляво, само едно дясно, само едно отпред, и само едно отзад. Другият въпрос все още е в сила. Айде стига сме си чатили, предлагам аз?
По темата "ляво-дясно" аз приключвам. По темата на клегата с проблемното запотяване на джамовете виж тук - http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=10138 обяснено е как се сменя казанчето при Браво/Брава предполагам при Мареа няма да има разлика. И все пак ако не губиш антифриз не се занимавай с казанчето за парното.
Моята Марея имаше същия проблем и понеже го направи през ранната есен стигнах до извода ,че материала от който е направено уплатнението на клапата залепва при нагряване от слънцето .Аз само за проба го натърках с малко талк,сега няма проблеми при затваряне и отваряне на клапата.
FIAT UNO 1.1 -50к.с АГУ-LOVATO
FIAT TIPO 1.4 -78к.с АГУ-LOVATO
FIAT MAREA WEEKEND 1.6 16V-103к.с АГУ-LOVATO
HONDA CR-V -147 к.с. ГИ- SIMGAS
Клапата няма оправяне, поне не без чупене или разглабяне на цялото табло. Най-лесно е да я откачиш дясната част на оста от моторчето и с тел да вържеш клапата в положение напълно отворена. Или с някое въженце и пружина да си направиш някакъв механизъм в жабката.
Коментар