Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ОБИЛНО ИЗПОТЯВАНЕ на стъклата на МАРЕА

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ОБИЛНО ИЗПОТЯВАНЕ на стъклата на МАРЕА

Колеги - откакто почна зимата имам ОГРОМЕН проблем с изпотяването на джамовете В момента в който пусна някакъв вид топъл въздух без значение дали е дефрос или парни и стъклата стават МАТОВИ. Опасявам се, че имам спукан тръбопровод или радиатор на парното в купето. Интересното обаче е че не ми мерише на антифриз.... Помагайте
    Fiat Tipo 1,6i.e.
    Fiat Marea Weekend 1,6 ELX 16V

100% пукнат радиатор парно или запушен поленов филтър...просто няма друго какво да е!Аз залагам на първото.

Коментар

Порблема най-вероятно идва от спукан радиатор или от наеотваряща клапа за външен въздух. Мазни ли са ти стъклата?
      Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

Да, вероятноста е огромна... Остава да намеря къде в Пловдив да ми обърнат внимание Не са мазни - няма следи от антифриз - само влага
        Fiat Tipo 1,6i.e.

Коментар

Първо провери дали клапата ти е затворена и след това търси сервиз.
          Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

Леле как пропуснах ,клапата за въздуха - и тя прави бели.Хроничен проблем на Браво/Брава/МареяПри мен бяха и двете -и клапата седеше постоянно затворена(прецаква се моторчето и)и беше пукнат радиатора на парното.Вътре бях като в кутия,наникъде взор се не види,затова се и праснах на заден ход в един...А клапата можеш да провериш дали работи като бръкнеш в дупката под поленовият филтър,даже и без напипване се вижда,ама първо махни филтъра.Той пък се намира под лявата чистачка,там има кора,крепяща се на два винта.

Коментар

maskarata написа:
              Първо провери дали клапата ти е затворена и след това търси сервиз.
              И къде е тая клапа?
              Fiat Tipo 1,6i.e.

Коментар

Предполагам че при мареата е като при моето браво. Вдигаш капака и вляво под чистачката има един пластмасов капак с два болта, развиваш ги и отдолу изниква филтъра, махаш филтъра и под него е клапата. Ако е отворена трябва да видиш турбината на вентилатора, ако не просто едно затворено пластмасово капаче.
                Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

Писах ти по-горе.Отваряш капака на мотора,под лявата чистачка има кора,махаш я,вадиш филтъра и надолу се вижда клапата.Когато е отворена е вертикална,като е затворена е хоризонтална.По принцип ако е изправна и е хоризонтална няма да можеш да я натиснеш надолу с ръка(мойта си се мандахерцаше накъдето си иска съвсем свободно).Аз я "оправих"като я законтрих да си е вечно отворена Тя е от нещо подобно на дунапрен направена ,ама много по-твърдо.

Коментар

изкарахте по една бира
                    Fiat Tipo 1,6i.e.

Коментар

Ти оправи колата пък тогава черпи
                      Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

Няма пролеми,само се оправи,това е най-лесно.Ако го сменяш сам обаче не е сложно,ама било голям гърч,в смисъл трудно достъпно е.

Коментар

колега и аз имах същия проблем за съжаление се оказа радиаторчето на парното,купих си ново за 38 кинта и всичко е ОК
                          MOTOCROSS POWER YAMAHA WR250F KAWASAKI KX250 HONDA CR250 KTM SX125

Коментар

Мале хора и аз съм така много се испотявят тези стъкла.Аз обаче разбрах къде е роблема защото си сменях филтъра реди седмича и проверих клапата.РАБОТИ.Радиатора сигурно е мъчна работа за сваляне.....
                            Fiat Stilo 1.9 JTD 115кс 2006г

Коментар

До колегата с Мареата - виж отзад в багажника (нали си с комби), от двете страни има едни капаци с по две врътки за заключване. Отвори ги и виж дали не са ти запушени отворите за вентилация там. Ако развиеш и страничните кори пък ще достигнеш до самите клапи, които може да са заяли в някакво положение и да не позволяват на въздуха да циркулира свободно.

Коментар

Working...
                              X