Колеги - откакто почна зимата имам ОГРОМЕН проблем с изпотяването на джамовете В момента в който пусна някакъв вид топъл въздух без значение дали е дефрос или парни и стъклата стават МАТОВИ. Опасявам се, че имам спукан тръбопровод или радиатор на парното в купето. Интересното обаче е че не ми мерише на антифриз.... Помагайте
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ОБИЛНО ИЗПОТЯВАНЕ на стъклата на МАРЕА
Collapse
X
-
Леле как пропуснах ,клапата за въздуха - и тя прави бели.Хроничен проблем на Браво/Брава/МареяПри мен бяха и двете -и клапата седеше постоянно затворена(прецаква се моторчето и)и беше пукнат радиатора на парното.Вътре бях като в кутия,наникъде взор се не види,затова се и праснах на заден ход в един...А клапата можеш да провериш дали работи като бръкнеш в дупката под поленовият филтър,даже и без напипване се вижда,ама първо махни филтъра.Той пък се намира под лявата чистачка,там има кора,крепяща се на два винта.
Коментар
-
Предполагам че при мареата е като при моето браво. Вдигаш капака и вляво под чистачката има един пластмасов капак с два болта, развиваш ги и отдолу изниква филтъра, махаш филтъра и под него е клапата. Ако е отворена трябва да видиш турбината на вентилатора, ако не просто едно затворено пластмасово капаче.Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ
Коментар
-
Писах ти по-горе.Отваряш капака на мотора,под лявата чистачка има кора,махаш я,вадиш филтъра и надолу се вижда клапата.Когато е отворена е вертикална,като е затворена е хоризонтална.По принцип ако е изправна и е хоризонтална няма да можеш да я натиснеш надолу с ръка(мойта си се мандахерцаше накъдето си иска съвсем свободно).Аз я "оправих"като я законтрих да си е вечно отворена Тя е от нещо подобно на дунапрен направена ,ама много по-твърдо.
Коментар
-
До колегата с Мареата - виж отзад в багажника (нали си с комби), от двете страни има едни капаци с по две врътки за заключване. Отвори ги и виж дали не са ти запушени отворите за вентилация там. Ако развиеш и страничните кори пък ще достигнеш до самите клапи, които може да са заяли в някакво положение и да не позволяват на въздуха да циркулира свободно.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар