Здравейте колеги!Надявам се да не дублирам темата, както пише по-горе, но търсачката на форума не е достатъчно ефективна и не помага особено. Yellow_Flash_Colorz_PDT_32 Имам следния проблем:Типото ми няма парно.Послушах специалистите и започнах от далеч.Имах проблем с термостата - смених го. Колата спря да загрява.Водната ми помпа протече - смених я.Имах въздух в системата - обезвъздуших.Пипам 2-та маркуча, които отиват към парното - горещи са.Кранчето се беше прецакало (счупена пласмасовата осичка) - отворих на ръка - вода минава през цялото радиаточе.Свалих вентилатора който над жабката - бръкнах с ръка вътре и отворих една клапа докрай. Е, топло няма.В същност има леко топлото - горе на стъклото, но отпред и в краката духа леден въздух.Къде е проблема не знам. Единственото, заради което бих се отървал от колата си е гадното парно. Няма и няма.Преди 2 месеца се опитах да сваля радиаторчето, вярно от там излязоха много боклуци, мобже проблема да е там.Ако съм сигурен че там пак ще го сваля, защото предния път го измъкнах не повече от 5 см и падна толкова мъх и вълна, че да не ви обеснявам.Моля за съдействие.Черпя обезателно, щедър съм и не ми се разделя с количката макар и вече толкова стара, но това парно ме влудява.Предварително Ви благодаря!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Нерешим проблем с парното на Типо 1.4 '90 г.
Collapse
X
-
Като пусна вентилатора духа много силна струя въздух, но въздуха е чист студен въздух - говоря за предните духалки. На стъклото имам леко топло, доли така бая топличко, но на предните духалки духа леден въздух.Аз преди малко свалих вентилатора дето е над жабката и бръкнах с ръка навътре в ляво набарах някаква клапа, но това е клапата дето се отваря от врътката 1,2,3. Отвория я докрай на ръка - същата работа.Интересно - когато въртя тая врътка дето сменя мястото на духане - стъкло, отпред, крака - там има едну пукане, скърцане. И след като имам леко топло на стъклото, защо нямам отпред?FIAT Tipo. '90
1.4 Clear carb.
Коментар
-
Не знам къде да я търся тая клапа.А дали е възможно от натрупаната мизерия в кожуха на радиатирчето да не минава добре въздух от там и да не топли, егати. Направо в голям филм се вкарах, а утре трябва да пътувам за Котленския балкан. Yellow_Flash_Colorz_PDT_30FIAT Tipo. '90
1.4 Clear carb.
Коментар
-
Навираш се от страната на водача и поглеждаш нагоре.Там ще видиш едно жило което отваря клапата топло/студено. За по сигурен начин хвани врътката за топло/студено и я върти да видиш къде се мести. Там където свършва жилото има едно чопче"на него е закачено самото жило". Даваш на положение"топло" и буташ въпросното краче напред към двигателя. Внимателно и леко И аз така се бях заслил да сменям радиатори и термостати, докато не се наврях под таблото Проблема беше в хлабаво жило и не може да измести клапата!успехnow. BMW E39 523i '98 170hp
ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp
Коментар
-
пу, за малко да се уредиш с ново типо само заради парното и сега ще взема да го оправя, язък. Айде пак си в джаза.СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
Еми какво толкова му се чудиш! Сваляш радиатора.. и проверяваш голямата клапа, която контролира на къда да отива въздуха! Тя ръководи на къде да духа топло и на къде студено или топло навсякъде! Като свалиш радиатора и бръкнеш в дупката тя се намира в посока към купето!||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
оста на клапата за прихода на топъл-студен въздух е счупена. Радиаторчето е здраво, крана също е здрав, единственото е счупената ос.СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
айде топлото тръгнаСЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
Реклама
Collapse