колеги някой сменял ли е радиатор на парното на марея (с климатик) интересуваме дали ще трябва да се вади цялото таблао или ще се измъкне от кутията отдолу под жабката , като гледам май ще стане ама , да знам да предвида един ден за разглабяне .
http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=10138Смяната не е сложна! Вярно първия път е кофти ама ще се справиш.Следвай описанието в посочената тема и няма да имаш грижи Благодарение на тази тема, разфасовах жабката и махнах всичко за 1 час.Завих и централата на еърбега за да не се мокри още.На следващия ден за 1час монтирах радиаторчето, обезвъздуших и те така .Ако централата е леко влажна"мокра" я подусши с едно парцалче внимателно!Успех
now. BMW E39 523i '98 170hp
ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp
Абсолютно същото е,даже и радиаторчето е същото! Както е казал колегата по горе прочети дадената тема и си готов за смяна,поне аз по нея смених моето радиаторче!
Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16V 97г.с АГУ
Fiat Bravo SX 80 16V 99г. с ГИ АС
И аз имах същия проблем с радиаторчето на парното, но не съм купувал ново радиаторче за 50 лв. ,а си го оправих за 3,5лв. след като отворих отстрани пластмасовите капаци изчистване на цялото радиаторче отвън и отвътре силикон от червения за гарнитури на главите на колите и нови гумени пръстени.Отваряш почистваш силиконизираш хубаво затваряш изчакваш да дръпне малко силикона и монтираш, слагаш малко силикон на тръбите и монтираш радиаторчето.Направил съм досега 3 коли и няма дерт!И всичко се оправя за 3,5лв. ,а не за 50лв.(само радиаторче) и отделно за майстор ... ехеее то отиде много!!! Остатъка от пари 50лв. отивате и в някоя кръчма бом бок ... хахахххТова е от мен поздрави!!!
цяла тема сте заформили докато вида :D , видях свалено парно от марея дизел и бешедо ста различно от браво , понеделник ще вида и ако се окаже като на браво направо ще черпа . благодарности на всичики които се отзоваха .
цяла тема сте заформили докато вида :D , видях свалено парно от марея дизел и бешедо ста различно от браво , понеделник ще вида и ако се окаже като на браво направо ще черпа . благодарности на всичики които се отзоваха .
Колега пиши като го смениш какво е станали и какви пръстени с какъв размер си взел, че тази седмица мисля да сменям моето...
Honda Accord 1.8 115к.с. 96г.
Honda Civic 1.5 90к.с. 93г.
FIAT Marea 115 '99 1.8 113hP 182.A2.000