Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мокро под стелката на шофьора

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колега, моят приятел с Мареата, естествено не си спомня размера на пръстените. Били обаче около 0,10 лв. И се купуват отделно, а не вървят комплект с новото радиаторче. А относно миризмата и вида на мокрия под - и на Мареата не миришеше на нищо и беше мазно на пипане = смяна на радиаторче на парното
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150hp
    Alfa Romeo MiTo 1.3 JTDm 95hp
    Alfa Romeo ARNA 1.2 63hp

Коментар

Ами взех радиатор AVA (61лв), 2 о-пръстенчета по 1лв от магазин за авточасти (размери не пишеше, на кутията имаше някаква марка на пръстените) и после от "чичо сам" купих още 4 о-пръстена по 0.12лв водопроводни. Размери и аз не знам, може би са 19х2.5. Наистина дори тези трудно ги намерих, поне 10 магазина обиколих... дори в Апогей нямаха. В комплекта с радиатора имаше 3 гайки, мнооого полезно Мерси все пак, в събота дано бива времето, че трябва си пазим кръста
      Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

В началото на тази година и на мен ми течеше от радиаторчето, макар че не забелязах овлажняване на пода, и ми изгоря централата на въздушните възглавници. Така че е добре веднага да се отстрани проблема.
        Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

Ако ти запотява и стъклата при пуснато парно , от радиаторчето е ...
          >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

Колега 61 лева радиаторчето ли? Yellow_Flash_Colorz_PDT_23 аз моето го взех за 38лв чисто ново.
            MOTOCROSS POWER YAMAHA WR250F KAWASAKI KX250 HONDA CR250 KTM SX125

Коментар

порови се из моите мнения- там съм писал размера, който пасна. аз3 пъти свалях радиторчето- 1 път лепих старото, после го свалях заради тези пръстени и накрая за новото бях потготвен с пръстените и от веднъж стана. системата им е адски тъпа. аз лично си купих освен размера на оригиналния и околните няколко- включително по-дебели и по-тънки и съм писал в темата маи на ubo какъв е размера, вече не помня
              Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
              Fiat Bravo'97 1,6 16v
              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

61лв с остъпката, АВА не са от най-евтините. А за размерите на о-пръстените не мога да намеря темата. А и по магазините никой не ги продава на размер. Дават ти една кутия "избирай", аз с радиатора обикалях магазините. Засега съм взел 6 броя, като сваля старите ще видя дали имат разлика. Тоя дунапрен за какъв чеп е аджеба?

Коментар

сега ще ме накараш да ти намеря хем магазин, хем размера на пръстените
                  Fiat Bravo'97 1,6 16v
                  Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Колега за О пръстените аз направих следното свалих ги и отидох в магазина с тях,пича ги видя измери им дебелината и така.По 10 стотинки са.
                    MOTOCROSS POWER YAMAHA WR250F KAWASAKI KX250 HONDA CR250 KTM SX125

Коментар

http://www.pan-chemicals.com/uplatne...teni.htmтук можеш да видиш какви размери има по принцип http://www.snabteh.com/cat4.html ---------------------------------------------------------------------------------------------------------Руди ООД предлага на българския пазар лагери и инструменти от 15 години.Руди ООД е дистрибутор на фирми FAG и INA, като предлага цялата им гама от лагери и лагерни възли. Разполага с богата складова наличност, а също така работи и по поръчка.Вносител на: - Миниатюрни лагери с марката PBS- Тайвански професионални инструменти с марката KING TONY- О-пръстени и семеринги с марката WLKРуди ООД е дистрибутор на абразивни инструменти на словенската фирма COMET, както и на френските свредла DIAGERМагазини:- гр. Бургас, ул. Янко Комитов 5тел.: 056/ 880 416-------------------------------------------------------http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=21854&postdays=0&postorder=asc&hig hlight=%F1%EC%FF%ED%E0+%F0%E0%E4%E8%E0%F2%EE%F0+%E F%E0%F0%ED%EE&start=0това е темата, но май съм пропуснал да напиша колко са. имам някакъв спомен за 12 мм, ама го казвам по спомен може д ае напълно различно в действителност.
                      Fiat Bravo'97 1,6 16v
                      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Мокро под стелката на шофьора

Колеги като слагате о птъстените ги намажете с малко масло и тека ще влизат по-леко .
                        Fiat BRAVO 18 16V 1995

Коментар

Re: Мокро под стелката на шофьора

е ,че къв е проблема в ВиК магазините има силиконови пръстени , само носите радиоторчето за точния размер ,понеже си нямам наидея кои е...
                          >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

Мерси на всички за отговорите, а единия магазин който pakumba e посочил е на около 200м от офиса, така че ще го навестя сигурно.Поиграх си с шублера. Предполагам о-пръстените лягат най-долу в отворите на радиатора, така че ето малко данни. Най-тясната вътрешна част на отвора е 17.8мм, по-горната над ръбчето е 21.3мм. Засега мисля да сложа тези от 16х2.5 (16 + 2*2.5 = 21мм лягат точно в тези 21.3мм), гледам Slavi_Lancia e сложил 16х2.65 така че мисля това е размера.Ето малко снимки от фото Мими как ляга въпросния пръстен

Коментар

Пфф смених го, голям гърч, особено скапания болт под тръбите, 30мин само него не мога да развия. То не бяха отвертки с чупещо рамо, гедорета, къси отвертки и т.н. Утре ще направя снимки на старото радиаторче, още не съм сложил пластмасите, щото почна да вали, а и ще покарам малко да видя дали не тече пак отнякъде. Много трябва да се внимава с обезвъздушаването! На няколко пъти стрелката почти стигаше до лютеницата и трябваше да гася колата, а въздух отникъде не излизаше, дори термостата не беше отворил и загряваше само едната тръба която влиза в радиаторчето. След почти 10 паления, аха до лютеницата и гасене на двигателя, сега горе-долу се обезвъздуши. Тоя скапан болт под тръбите завивате ли го обратно, щото мисля да го пропусна? Дали няма да трака много пластмасата така? Сега покарах 5-6км в тоя дъжд и адски се изпотиха стъклата, а клапата е 100% отворена, вързал съм я с тел. То под стелката на шофьора още е много мокро, но запотяването беше ужасно.

Коментар

колега... и аз смених моето радиаторче вчера сутринта... проблема ми беше че ми губеше антифриз.. и редовно доливах.. добре че беше форума че да ми даде акъл да се наведа и да проверя пустото радиаторче.. при мен нямаше мокро при шофьра нито при пътника... всичко ми излезе 50лв. незнам за какви "О" пръстени говорите, но при старото(оригиналното) радиаторче нямаше такива.. сега и при новото няма, само като го монтирахме го мазнахме с черен силикон и хубаво затягане, няколко минути да изсъхне силикона и палеж .. за сега още не съм карал колата много дълго, но докато се пеибирах не усетих проблем, а и мокро вече нямаше като бръкнах от зад при тръбите... старото радиаторче беше направо леща цялото в котлен камък и ръжда Yellow_Flash_Colorz_PDT_29 относно болта отзаде.. при мен явно някой някога е правил някакви шмекерий от доло и пластмасата беше шчупена от едната страна и беше лесно..
                                Fiat Brava TD100

Коментар

Working...
                                X