Здравейте, смениха ми днес антифриза, като преди това ми промиха охладителната система с вода.След като тръгнах два пъти след дълъг престой, колкото да изстине колата достатъчно(с времетраене 2 часа - първия и 7 часа - втория), установих, че парното започва да духа топло много по-рано от преди, а сега на връщане от работа 10км стрелката на температурата стоеше много ниско почти през целия път. Чак накрая вдигна до малко под средата. В средата на пътуването стоеше на 1/4, тоест на половината от половината.Възможно ли е да ми е заседнал термостат в отворено положение?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съмнения за термостат
Collapse
X
-
Това е май хроничния проблем на почти всички фиати?Сега имам брава и си за смяна ама струва доста пари,преди това имах типо и там сменях термостат!!За термостатите виж тази дълга тема http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=21416Fiat Brava 1.6 16v 97г.
Citroen C4
Коментар
-
За да духа рано означава че стой винаги отворен.Направи следната проверка ,запали я на студено и вдигай капака.Хващаш двата маркуча,единия влизащ другия излизащ от термостата.Когато единия стане топъл,ако термостата затваря нормално другия трабва да е студенАко и двата станат едновременно топли,отиваме към смянаFiat Marea 1.9 JTD 105hp Weekend
Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115hp
I am in love with my cars
Коментар
-
fuoco написа:Освен да изпсувам, друго не ми остава Ремонт прави ли им се?Ако не, на какви цени вървят тези неща?Може ли да се търси втора употреба, или не е желателно?Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Atanas71 написа:fuoco написа:Освен да изпсувам, друго не ми остава Ремонт прави ли им се?Ако не, на какви цени вървят тези неща?Може ли да се търси втора употреба, или не е желателно?Моля,пишете малко по-грамотно...
Коментар
-
alex_sn1 написа:Atanas71 написа:fuoco написа:Освен да изпсувам, друго не ми остава Ремонт прави ли им се?Ако не, на какви цени вървят тези неща?Може ли да се търси втора употреба, или не е желателно?Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Аз също напъхах един термостат от рено 5 в маркуча и сега стрелката направо отива на 90*С и не мърда от там. Наистина малко трудно влиза, но при икономия на 100лв и отгоре си е направо оферта. Само да добавя ако решиш да го купуваш кажи, че термостата ще го слагаш в маркуч, той този термостат си е направен за маркуч
Коментар
-
колега,извини ме,че ти оспамвам темата,но имам следните въпроси.Към колегата,който си е направил тяло за термостат на рено5: На какво разстояние от оригиналният термостат си поставил това тяло,колега?Някой вадил ли е прецакал се термостат от рено 5.Изписано е колко трудно влиза термостата в маркуча,но все още никой не е споменал как излиза от него.Какво правим,когато се прецака?Напъваме го с клещи?Режем маркуча?Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар