Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съвкупност от проблеми - стрелката на температурат подскача

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Съвкупност от проблеми - стрелката на температурат подскача

Здравейте Колеги, ще ви помоля за малко помощ... за Fiat Bravo 1.6/16Проблема е такъв, като давам на първа и задна и леко задържа на полусъйденител се чува едно хлопане като от тампон, когато гася мотора точно преди да угасне пак се чува. Взех да се притеснявам и отидох на майстор... установиха че е било тампон на скоростна кутия и го смениха. За тази интервенция заплатих 78 лева.Тръгнах си доволен но след десет минутки каране хлопането се появи отново, отивам пак при майстора и му показвам за какво иде реч.. гледа той въртя се слуша.. явно не можа да установи проблема и понеже вече се стъмняваше отложихме за понеделник.Втори проблем:Тръгвам аз от майстора и след има няма десет минути стрелката на температурата започна да подскача между 90 градуса и 0(нула) без да се задържа на едно място. Забелязах че като угася мотора и дам на контакт без да паля стрелката си отива на 80-90 градуса но запаля ли започва колебанието.Направо изпаднах в истерия.... Сега моля някой който разбира или е имал подобен проблем да ме насочи от какво може да се получава това.Както за хлопането така и за след сервизния проблем стрелката на температурата.Благодаря ви предварително!

първо за каква кола иде реч, после може да ти сее скапал темп датчик за таблото или проблем с ел връзките! зА хлопането не знам
    Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
    Втората......пак същата!
    (_-_)______////_______(_-_)
    Punto75-Вече на жената!
    Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

колега при мен стрелката подскача така от пролетта. и аз така се шашнах и доста се рових. Установих че проблема е в буксата на темп. датчик или от снопа кабели където влиза кабела на термодатчика. при всяко придрусване или форсиране явно не прави контакт или окъсява и се побърква стрелката. засега съм вързал с една свинска опашка и не мърда. не знам как е при теб, но аз съм със 2 термо датчика и този мисля е само за таблото. не съм забелязал нещо друго да се е скапало като страничен ефект.
      F/I/A/T/ Stilo 1.9 16v 04г.
      F/I/A/T/ Marea 1.6 16v 97г. - EX

Коментар

bbw написа:
        Установих че проблема е в буксата на темп. датчик или от снопа кабели където влиза кабела на термодатчика. при всяко придрусване или форсиране явно не прави контакт или окъсява и се побърква стрелката.
        Баш. Аз съм със същото браво 96 година и съм с един датчик. За 30 секунди ми го оправиха Просто откачиха буксата и я сложиха пак - нещо се беше размърдала. Работата заспа от тогава.
        Браво 1.6 16v 1996
        Рено Лагуна 2 1.9 dCI.

Коментар

svilens написа:
          bbw написа:
          Установих че проблема е в буксата на темп. датчик или от снопа кабели където влиза кабела на термодатчика. при всяко придрусване или форсиране явно не прави контакт или окъсява и се побърква стрелката.
          Баш. Аз съм със същото браво 96 година и съм с един датчик. За 30 секунди ми го оправиха Просто откачиха буксата и я сложиха пак - нещо се беше размърдала. Работата заспа от тогава.
          при мен не става махах слагах контактен спрей, вд 40 нищо. накрая свинската опашка реши проблема
          F/I/A/T/ Stilo 1.9 16v 04г.
          F/I/A/T/ Marea 1.6 16v 97г. - EX

Коментар

Благодаря ви, ще погледна сутринта дано от това да е

Коментар

Working...
            X