Абе колеги,някой сблъсквал ли се е със следния проблем:Термостата ми е идеален, колата загрява бързо а парнотоми е слабо. Тази сутрин даже на загряла кола на ниски обороти бъздуха от духалките изстива много - като изфорсирам се затопля ама не така много както преди. Системата е промивана съвсем скоро - преди месец като слагах новия антифриз. Обезвъздушена е системата - тази сутрин пак я проверих за всеки случай. Течове няма.Единствено ми идва на ум запушено радиаторче, ама от какво....Колата винаги е карана с хубав антифриз - в момента даже течността е бистра.Освен следобяд като се постопли и ми се седи навън пак ще я обезвъздуша за всеки случай.А такова хубаво парно е имала винаги колата - като дигнеше 60 градуса и духаше топло. Ако остане така - как ще се размразявам зимата, направо се плаша.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Слабо парно на Брава
Collapse
X
-
като прави промивката, остави ли колата дълго време без да напълниш системата отново?Когато си разглобявах радиаторчето, вътре в самите тръбички имаше едини пръчки такива навити целите, за да циркулира водата по бавно. Няколко от тях бяха целите в едно такова като кал. Данеби да е засъхнало като си я източил и сега да запушва част от тръбичкитеFiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.
Коментар
-
Днес по обяд сякаш нормално си духаше топло, ама и навън се беше стоплило.От клапите нямам проблем - без клима съм и си е ръчна - а и въздушна струя си имам доволно.Май ще планирам промивка на радиаторче без сваляне - закачам му един маркуч от ВиК на входа и един на изхода на земата да не пръска и като го надуя в двете посоки с налягане или ще се изчисти, или ще се пукне, мамка муAlfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Е при това положение вероятността от клапите намалява доста.Аз бих насипал препарат за почистване, нещо такова.Ако не ти се рискува с цялата система ( а си е риск определено ), след като ще разкачаш радиаторчето пробвай да го напълниш с този препарат само него.Съмнява ме да има голям ефект само със струя вода.I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Понеже не разбрах дали имаш газова и ако ти е монтирана скоро. Ако е вързана паралено да ти прави голям байпас на радиаторчето и от там да ти идва по малко топлото. Повечето ги връзват последователно на парното и на моята за да намаля дебита през изпарителя съм заврял една гайка в маркуча към него. И другото което ми съм имал на моята като я взех от задната страна на радиятора беще пълна с разни листенца. Изчистих ги с една стара прахосмукачка като ги издухах по обратния път. И сега даже се замислям на отвора където се слага поленов филтър да не сложа някаква ситна мрежа поне.
Коментар
-
lov написа:...Ако е вързана паралено да ти прави голям байпас на радиаторчето и от там да ти идва по малко топлото. ...I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Esper написа:lov написа:...Ако е вързана паралено да ти прави голям байпас на радиаторчето и от там да ти идва по малко топлото. ...Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар