от известно време вентилатора на парното ми се разшумя доставчера реших да го намажа с малко колкото може деизвадих го леснослед това капнах малко масло на горната втулка - вижда се по-добредолнат не се вижда, но и там прикапах в отворчето между пластмаситеи след това утихна вентилатораима ли друг начин да го намажа по-добре, особено долната втулка
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
смазване вентилатора на парното
Collapse
X
-
xtry написа:колеги от снощи и моя почна да издава някакъв шум дори лека вибрация се усеща,като е на 4 степен вибрациите са по-големи..мисля и аз да го отворя да погледна какво става но не ми е ясно как се сваля.някой може ли да ми обясни с 2 приказки как става ?благодаря предварителноАз знам, че нищо не знам, но има хора и това не знаят.
Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.
Коментар
-
marea-ta написа:xtry написа:колеги от снощи и моя почна да издава някакъв шум дори лека вибрация се усеща,като е на 4 степен вибрациите са по-големи..мисля и аз да го отворя да погледна какво става но не ми е ясно как се сваля.някой може ли да ми обясни с 2 приказки как става ?благодаря предварителноФиат Мареа 1,8 16В, 1999г
Коментар
-
Моят опит с такива мотори е, че започне ли да шуми, или свири единственото спасение е смяна на втулките. Смазването ще оправи положението, но това в много кратко решаване на проблема... Ако случайно намериш някъде, където могат да ти сменят втулките е най-добре. Иначе купуваш друг мотор втора упореба и гаранция, че няма да се случи същото с него е никаква. Някога на старият си Опел го ядох тоя... в крайна сметка си купих нов мотор за ладово парно, пригодих му окачването и се получи супер! :DFrontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Vladim написа:Моят опит с такива мотори е, че започне ли да шуми, или свири единственото спасение е смяна на втулките. Смазването ще оправи положението, но това в много кратко решаване на проблема... Ако случайно намериш някъде, където могат да ти сменят втулките е най-добре. Иначе купуваш друг мотор втора упореба и гаранция, че няма да се случи същото с него е никаква. Някога на старият си Опел го ядох тоя... в крайна сметка си купих нов мотор за ладово парно, пригодих му окачването и се получи супер! :DФиат Мареа 1,8 16В, 1999г
Коментар
-
alvanovo написа:как разглобяваш вентилатора след като си го извадил вечеима три гумени щифчета, вероятно ги натискаш и отделяш долния пластмасов капак - опиши как го правиша втулките сам ли си ги правиш или ги копуваш готовичетките сменял ли си гиFrontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Vladim написа:alvanovo написа:как разглобяваш вентилатора след като си го извадил вечеима три гумени щифчета, вероятно ги натискаш и отделяш долния пластмасов капак - опиши как го правиша втулките сам ли си ги правиш или ги копуваш готовичетките сменял ли си гиАз знам, че нищо не знам, но има хора и това не знаят.
Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар