Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Датчик за тепературата на водата.Голям Проблем

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Датчик за тепературата на водата.Голям Проблем

Здравейте на всички във фиат форума искам да споделя един проблем на които се надявам да има решение.датчикат които е на таблото и показва темературата като колата загрее и достигне нормалната температура всичко изглежда наред но като дам газ при потегляне стрелката постепено пада надолу като превкюча от 1 на 2 ра пак се вдига и като подам газ пак пада .....като се остави колата без да се пипа никаква газ в спряло положение стрелката даржи темературата в нормалното положение на средата колата е фиат браво двигател диселов година 98 март месец тд100 .........спешно се нуждая от помощ!!!
    България над всичко!

Не се притеснявай,антифриза не си променя температурата,просто в схемата на свързване на индикатора отнякъде му пада напрежението при подаване на газ и не показва реалната температура.Карай си така и не се бой.

Коментар

искам да го поправя не да го карам с развален датчик?? чакам други отговори
      България над всичко!

Коментар

аз имам пунто и ми правеше така.карах я на сервиз смениха ми термостата и се оправи така че провери него

Коментар

Н-ВЪЛКЪТ написа:
          аз имам пунто и ми правеше така.карах я на сервиз смениха ми термостата и се оправи така че провери него
          И при мен беше точно така, термостата беше умрял на отворено положение и като и подавам газ на колата особено на по-високи обороти и падаше стрелката надолу, така че ако загрява бавно колата най-вероятно ще си и ти за термостат, но ако загрява нормално тогава нямам идея

Коментар

има ли значение бензин ли е дисел ли е?
            България над всичко!

Коментар

madmax написа:
              е как има разбира се

Коментар

jovanialex твоето браво какъв двигател е бензин ли? щото моя е ТД100
                България над всичко!

Коментар

lubomm написа:
                  madmax написа:
                  е как има разбира се
                  Би ли обяснил накратко как горивото влияе на конкретния проблем, след което темата ще си отиде в подходящия раздел, щом е характерен само при дизелова кола ?

Коментар

ogi28b написа:
                    lubomm написа:
                    madmax написа:
                    е как има разбира се
                    Би ли обяснил накратко как горивото влияе на конкретния проблем, след което темата ще си отиде в подходящия раздел, щом е характерен само при дизелова кола ?
                    Ами колега оги много те уважавам но се пак дизела и бензина загряват по различен начин и на различни градуси това имам в предвид

Коментар

lubomm написа:
                      Ами колега оги много те уважавам но се пак дизела и бензина загряват по различен начин и на различни градуси това имам в предвид
                      Нещо не разбирам какво искаш да кажеш с това че ме уважаваш, но пък дизела и бензина загрявали по различен начин. Имам същият проблем, само че е на Браво 1.6 97-ма. Какво би могло да предизвиква тези симптоми при него , то не е дизелово.

Коментар

сега термостата ли е за последно или?
                        България над всичко!

Коментар

д

почисти и стегни буксата на дачика които с едното краче на термостата.
                          тел.0897943620

Коментар

madmax написа:
                            jovanialex твоето браво какъв двигател е бензин ли? щото моя е ТД100
                            Моето е бензин 1,6 97г а това дали е дизел или бензин мисля, че няма значение.

Коментар

Не съм специалист, но логиката ми е такава: ако стрелката пада точно и само когато подаваш газ, независимо дали колата е в движение, а веднага след като отпуснеш газта моментално се вдига пак, значи проблемът е промяна в напрежението - т.е. електронен. Ако, обаче, стрелката се вдига постепенно и пада докато си в движение - сменяй термостат и би следвало да се оправи. Във втория случай става въпрос за стандартна повреда в термостат, който държи постоянно отворен или полуотворен.
                              She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Working...
                              X