Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпросче за перката на радиатора?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпросче за перката на радиатора?

Днес си свалих буксата от датчика за да тествам перката дали върти и дадох на късо 2 от 3те кабела, перката завъртя веднага НО ТЕЛЧЕТО с което дадох на късо ми жигоса пръстите веднага след завъртането на перката. Въпроса е дали това е нормално когато се прави този тест? Температурата беше светкавична и силна!
    CSI in the CAR !!!
    Mancuzo Fiat PUNTO 1.7DS 176B3.000,около (6,7л-11л /100)София.

ПО-ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "Дизел"

Yellow_Flash_Colorz_PDT_07 абе колега ако си дал 2 от 3-те клеми на датчика и си улучил клемите на 1-ва степен е нормално понеже 1-ва степен на перката е вързана дирекно към акомулатора .... и при тая консумация на ток която има ... чудно само как не си се изпържил на въпросната Жичка която казваш ... теста се прави с парче мостов кабел 2.5квадрата с изолация .... а иначе е нормално да се жигоса ЖИЧКАТА относно 2-рата степен .... трябва колата да ти е на контакт за да я пробваш !
    AUDI 1.8 20V TURBO
    ex - FiAT BRAVO 2.0 20V, 1.9 JTD ++, 1.8 16V+газ, Alfa Romeo 1.9 JTD

Коментар

ivan_dice написа:
      Yellow_Flash_Colorz_PDT_07 абе колега ако си дал 2 от 3-те клеми на датчика и си улучил клемите на 1-ва степен е нормално понеже 1-ва степен на перката е вързана дирекно към акомулатора .... и при тая консумация на ток която има ... чудно само как не си се изпържил на въпросната Жичка която казваш ... теста се прави с парче мостов кабел 2.5квадрата с изолация .... а иначе е нормално да се жигоса ЖИЧКАТА относно 2-рата степен .... трябва колата да ти е на контакт за да я пробваш !
      Мани, мани! Направо ми се взе тока и още ме боли жигосаното, но вече ще знам
      CSI in the CAR !!!

Коментар

и в крайна сметка работят ли т и и 2-те степени на перката ?
        AUDI 1.8 20V TURBO

Коментар

Само до резултата без контакт стигнах, че 3 пръста бяха жигосани и нямах възможност да си играя повече
          CSI in the CAR !!!

Коментар

Тънката жичка е като бушон. Хубаво, че направо не се е разпрашила в ръката ти, че разтопената мед........... мани, мани! Вентилатора на тръгване дърпа поне 25А.
            Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

При мен датчика за перката се използва само като сигнален за релето и консумациата му е малка. Не ми се вярва захранването на перката да минава директно през датчика.
              Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

ами тогава повярвай .... ако не ти се вярва вземи един мултицет и мери .... аз сам минал по тоя път .... казвам го от опит не по догадки
                AUDI 1.8 20V TURBO

Коментар

И аз оня ден си играх да гледам кога включва перката, защото като карам примерно 5-6км с около 80 и спра - температурата се качва до около 2-3мм над оптималното. Оставих колата на място да загрее да видя кога включва перката - включи на малко над 1мм над оптималното, това нормално ли е? И първата степен ли е това или втората? На колко градуса включва втората?
                  Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

ivan_dice написа:
                    ами тогава повярвай .... ако не ти се вярва вземи един мултицет и мери .... аз сам минал по тоя път .... казвам го от опит не по догадки
                    И аз съм минал по този път и затова ти казвам че след датчика има реле което включва перката. Датчика се използва само за сигнал към релето.
                    Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

относно колегата spark има вероятност първа степен да не ти работи .... и да включва направо 2-ра .... провери си резистора който е в долния ъгъл на основара на перката дали не е дал фира ... а относно maskarata .... на HGT-то ми беше директно към акомулатора ... сега незнам коя година ти е колата и как е правено на твоята .... аз ти казвам че 1-ва степен на моята е вързана директно към акомулатор ... мерил сам го с мултицет и сам 100% сигурен !
                      AUDI 1.8 20V TURBO

Коментар

Working...
                      X