Колеги понеже нямам хубаво парно реших да опитам да го почистя без да го свалям. Откачих маркучите от радиатора и закачих една помпа сипах Мускол за отпушване на канали и ефекта беше добър, свали отлагания от радиатора, но не ги разложи. В момента радиатора е по зле защото се запуши още повече от котленият камък. Сложих маркуча от чешмата директно на радиатора и пуснах водата до край и започна да изкарва на люспи котлен камък :D Малко се по отпуши но все още е по зле от преди. Кажете някакъв препарат с който да разложа котленият камък. Опитвах с тубофло, сода каустик, мр.мускол, в момента съм накиснал от люспите които излизаха от радиатора с цилит и в една друга капачка с оцет, но засега нито едно от двете не действа. В бачкането съм пробвал върху една машина с мр.мускол за котлен камък и наистина го разтваряше но само една част от натрупаният и не знам дали има смисъл да купувам и от него да пробвам. Кажете нещо което да действа на 100% и да щади радиатора и всичко друго само не и гадният камък 

Това е една част от това което излезе.

Коментар