Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Антифриз- какво трябва да съдържа?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Антифриз- какво трябва да съдържа?

Купих си някакъв антифриз за колата произведен от полихим.След като го излях в радиатора гледам на етикета написали да не се използва неразреден, а аз го налях такаДали има опасност да разяде нещо по системата като е така без вода?Гледах няколко марки антифриз там където го купих и в едната пишеше че съдържа етиленгликол и боракс, а в тоя дето го купих пише че съдържа етандиол и натриева сол?Защо са сложили тази сол в антифриза? Да не ми изгние двигателя от него?
    http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
    Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
    FIAT БРАВО 1.2 16v
    ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
    FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Re: Антифриз- какво трябва да съдържа?

infineon написа:
    Купих си някакъв антифриз за колата произведен от полихим.След като го излях в радиатора гледам на етикета написали да не се използва неразреден, а аз го налях такаДали има опасност да разяде нещо по системата като е така без вода?Гледах няколко марки антифриз там където го купих и в едната пишеше че съдържа етиленгликол и боракс, а в тоя дето го купих пише че съдържа етандиол и натриева сол?Защо са сложили тази сол в антифриза? Да не ми изгние двигателя от него?
    Че стигна ли ти?! Това Браво събира 7 литра... или не си източил старата течност ?!Моята кочина събира 9,5 литра... Аз купувам туба от 5л., източвам старото наливам 5-те литра и доливам с вода и горе-долу се получава.
    M-Benz E 250 TD 150hp
    M-Benz 200d 75 hp
    Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

В някой антифризи си има киселина и когато не е гасена става интересно в охладителната система. Като цяло си мисля, че си си купил концентрат за много ниска температура и затова ти казват да не се използва не разреден. Когато концентрацията е много голяма и топлоотдаване то е по малко и също така има вероятност да протече от някъде.

Коментар

Re: Антифриз- какво трябва да съдържа?

msotiroff написа:
        infineon написа:
        Че стигна ли ти?! Това Браво събира 7 литра... или не си източил старата течност ?!Моята кочина събира 9,5 литра... Аз купувам туба от 5л., източвам старото наливам 5-те литра и доливам с вода и горе-долу се получава.
        Имах един пукнат маркуч и преди време беше поизтекъл и сега само го допълних, не съм го сменял целия, че е сменян миналата година.Иначе наистина пише че е до - 60 градуса ама не ми се вярва, стой като леко синкава вода не като концентрат затова не го разреждах.И все пак каква е идеята да съдържа натриева сол вътре?? Според мен това си значи готварска сол и си мисля че е абсолютно вредно да има сол в двигателя.
        http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
        Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
        FIAT БРАВО 1.2 16v
        ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
        FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

неразреден има различна плътност/гъстота и може да тормози помпатаосвен това томполообмена е различен, под различен разбирай по-лош
          2015 Renault Megane Expression GT
          2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
          Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Натриева сол не означава автоматично готварска сол. Солите са съединения, които се получават в резултат на реакция между метал и кисилина.

Коментар

Та някой знае ли колко течност в системата поема БРАВО 1.6 16 без клима.Този радиатор който е с казанчето на него? И ако съм налял антифриз 3л.и вода 1.5 литра значи ли това,че е била останала вода в системата?Питам,защото ако ми кажете да не меря с тези фалшиви пипетки за електролиза.
              FIAT BRAVO 1.6
              FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
              LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

Най-добрия топлообменник е водата. Това е причината антифризите да изискват 50/50 разреждане с вода. Недостатъка и е че води до корозия и не бива само на вода. Търси се компромис. Спецификацията на антифриза също е важна!
                Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Наистина, колко, по книжка, събира двигателят 1,6, защото оня ден в сервиза на Хит-ко ми смениха антифриза в следното съотношение - 3 литра концентрат Парафлу и още толкова дестилирана вода, но ми останаха готови смесени почти 1 литър в едно шише, значи са налели малко повече от 5 вътре, колата си поработи, докато загрее и не се виждаше да иска още доливане.
                  Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Според Аутодата-та, охладителната система на този двигател събира 7л. без климатик и 6,7л. с климатик!

Коментар

biser_as написа:
                      Според Аутодата-та, охладителната система на този двигател събира 7л. без климатик и 6,7л. с климатик!
                      Тъкмо сега, както съм минал около 200 километра след смяната, ще проверя пак как е и ще го долея, ако е необходимо
                      Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Working...
                      X