Купих си някакъв антифриз за колата произведен от полихим.След като го излях в радиатора гледам на етикета написали да не се използва неразреден, а аз го налях такаДали има опасност да разяде нещо по системата като е така без вода?Гледах няколко марки антифриз там където го купих и в едната пишеше че съдържа етиленгликол и боракс, а в тоя дето го купих пише че съдържа етандиол и натриева сол?Защо са сложили тази сол в антифриза? Да не ми изгние двигателя от него?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Антифриз- какво трябва да съдържа?
Collapse
X
-
Антифриз- какво трябва да съдържа?
http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първатаЕтикети: –
-
Re: Антифриз- какво трябва да съдържа?
infineon написа:Купих си някакъв антифриз за колата произведен от полихим.След като го излях в радиатора гледам на етикета написали да не се използва неразреден, а аз го налях такаДали има опасност да разяде нещо по системата като е така без вода?Гледах няколко марки антифриз там където го купих и в едната пишеше че съдържа етиленгликол и боракс, а в тоя дето го купих пише че съдържа етандиол и натриева сол?Защо са сложили тази сол в антифриза? Да не ми изгние двигателя от него?M-Benz E 250 TD 150hp
M-Benz 200d 75 hp
Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили
-
В някой антифризи си има киселина и когато не е гасена става интересно в охладителната система. Като цяло си мисля, че си си купил концентрат за много ниска температура и затова ти казват да не се използва не разреден. Когато концентрацията е много голяма и топлоотдаване то е по малко и също така има вероятност да протече от някъде.
Коментар
-
Re: Антифриз- какво трябва да съдържа?
msotiroff написа:infineon написа:Купих си някакъв антифриз за колата произведен от полихим.След като го излях в радиатора гледам на етикета написали да не се използва неразреден, а аз го налях такаДали има опасност да разяде нещо по системата като е така без вода?Гледах няколко марки антифриз там където го купих и в едната пишеше че съдържа етиленгликол и боракс, а в тоя дето го купих пише че съдържа етандиол и натриева сол?Защо са сложили тази сол в антифриза? Да не ми изгние двигателя от него?http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
Та някой знае ли колко течност в системата поема БРАВО 1.6 16 без клима.Този радиатор който е с казанчето на него? И ако съм налял антифриз 3л.и вода 1.5 литра значи ли това,че е била останала вода в системата?Питам,защото ако ми кажете да не меря с тези фалшиви пипетки за електролиза.FIAT BRAVO 1.6
FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW
Коментар
-
Наистина, колко, по книжка, събира двигателят 1,6, защото оня ден в сервиза на Хит-ко ми смениха антифриза в следното съотношение - 3 литра концентрат Парафлу и още толкова дестилирана вода, но ми останаха готови смесени почти 1 литър в едно шише, значи са налели малко повече от 5 вътре, колата си поработи, докато загрее и не се виждаше да иска още доливане.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар