Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Някой с нестандартен поленов филтър - Брава - 03/97 76кв ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Някой с нестандартен поленов филтър - Брава - 03/97 76кв ?

Колеги някой да е срещал затруднения при смяната на поленовия филтър на Брава - 103 коня 97 година ?Взех си от магазина на Хит-ко от Бургас - ама размерите 287х160х30 се оказаха по-големи от кутията на моя. Старият е с размери 260x150x28 и за съжаление е мръсен като на Хасан оная работа и няма шанс за прочитането на каквито и да е букви. Иначе на кутията си пише Фиат и FA 041 също. Този успях да го одялкам с ножчето и да влезе ама не ми харесва изпълнението. Според Христо са продали много бройки от този филтър и няма оплакали се досега Някой имал ли е подобни проблеми с филтъра ?
    Прикачени файлове
    Brava 1.6 ELX

Някой вероятно е подправял стойката ти за филтъра. При мен и повечето колеги няма такава пластмасова решетка, каквато си снимал. Филтъра просто ляга в пластмасово квадратче и се закопчава с две пластмасови щипки.
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Аз също имах проблем с закупен от axm поленов филтър, но моя само на дължина бе в повече и с отрязване на излишното стана но все пак след няколко месеца каране си сложих стария с активен въглен след като го изсмуках добре с прахосмукачката.
      Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
      Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Re: Някой с нестандартен поленов филтър - Брава - 03/97 76кв

ruNNer написа:
        Колеги някой да е срещал затруднения при смяната на поленовия филтър на Брава - 103 коня 97 година ?.......Според Христо са продали много бройки от този филтър и няма оплакали се досега Някой имал ли е подобни проблеми с филтъра ?
        Да, а също съм имал проблеми с някои от поленовите филтри (малко по-дълги са били).
        Vladim написа:
        Някой вероятно е подправял стойката ти за филтъра. При мен и повечето колеги няма такава пластмасова решетка, каквато си снимал. Филтъра просто ляга в пластмасово квадратче и се закопчава с две пластмасови щипки.
        Пластмасовата решетка е на филтъра, не е от кутията за поставяне на филтъра. Кутията не е "пластмасово квадратче", а има форма на паралелепипед с размери подобни на тези посочени от колегата в първия му пост.
        Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

И при мен действа номера с макетното ножче
          Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Значи май натежават съмненията че кутията е от друг модел Фиат. А пък ако е от Фиат групата тогава я загазих Дължина и височина не са проблем - височината от 2 милиметра в повече само жена ще я направи на проблем , а дължината - стискаш зъби , затваряш очи и режеш. Ама виждате 1 см широчина до какви гадни изкривявания е довел. Следващият път преди да купувам май ще трявба да обикалям наред и да търся филтър по размери а не по марка кола.Колега Stefanaki - пластмасовата решетка при мен е на кутията. Самия филтър е една вълнообразно нагъната филтърна оградена от картонени стенички.
            Brava 1.6 ELX

Коментар

ruNNer написа:
              Значи май натежават съмненията че кутията е от друг модел Фиат. А пък ако е от Фиат групата тогава я загазих Дължина и височина не са проблем - височината от 2 милиметра в повече само жена ще я направи на проблем , а дължината - стискаш зъби , затваряш очи и режеш. Ама виждате 1 см широчина до какви гадни изкривявания е довел. Следващият път преди да купувам май ще трявба да обикалям наред и да търся филтър по размери а не по марка кола.Колега Stefanaki - пластмасовата решетка при мен е на кутията. Самия филтър е една вълнообразно нагъната филтърна оградена от картонени стенички.
              Извинявам се за грешката тогава (на Vladim също). Просто като си избирах последния път филтър ми предложиха и такъв с подобна решетка.
              Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Working...
              X