Имам следния проблем наливам точно до максимума антифриз в казанчето и след около 400 500 км може и по малко не съм много сигурен течноста е 5 см под минимума и до там си остава не пада по надолу.Доливам отново до макс. и след време си е пак там 5 санта под минимума.Що за чудо е това?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
загуба на антифриз
Collapse
X
-
Странен проблем , дане би казанчето да е спукано. Утре ще погледна , но 5см. под минимума това мисля че е на нивото на радиатора вече Свали казанчето и го огледай за спукано.Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
paralesa написа:колко пъти я повтаряш тая процедура?обезвъздушваш ли като налееш охладителната течност?Моля,пишете малко по-грамотно...
Коментар
-
Re: загуба на антифриз
vintiliran написа:Имам следния проблем наливам точно до максимума антифриз в казанчето и след около 400 500 км може и по малко не съм много сигурен течноста е 5 см под минимума и до там си остава не пада по надолу.Доливам отново до макс. и след време си е пак там 5 санта под минимума.Що за чудо е това?CSI in the CAR !!!
Mancuzo Fiat PUNTO 1.7DS 176B3.000,около (6,7л-11л /100)София.
ПО-ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "Дизел"
Коментар
-
Re: загуба на антифриз
mancuzo написа:vintiliran написа:Имам следния проблем наливам точно до максимума антифриз в казанчето и след около 400 500 км може и по малко не съм много сигурен течноста е 5 см под минимума и до там си остава не пада по надолу.Доливам отново до макс. и след време си е пак там 5 санта под минимума.Що за чудо е това?Bravo HGT 2.0 20V
Коментар
-
u_bo
имах същия проблем,тогава открих МНОГО ЛЕК теч от водната помпа.След като я смених - антифриза е бетон - докъдето е налят - там си стои от 8 месеца може да не е водна помпа при теб , виждал съм на кола с 0.7 бара капачка да е сложена капачка за 1.4 бара,може и обратното някъде да е (например при теб)идеята е - имаш теч отнякъде,като е точно антифриза по обем --> налягането в системата е по-високо--> изхвърля част от течноста --> пада нивото и пада и налягането --> стабилизира се .открий от къде изтича.
Коментар
-
u_bo
dimitar_611 написа:Ще огледам системата за теч,но несъм забелязал такъв.
Коментар
-
vintiliran - на всяка цена се заври и огледай да не би течът да е вътре при радиаторчето на парното, и да капе върху централата на въздушните възглавници. Не знам на ХГТ дали е точно под радиаторчето, като на някои други модели, но ако е там, и от там капе - възможно е да ти прецака централата.
Коментар
-
u_bo
vintiliran написа:Как предлагате да открия теча ако има въобще.Ако имам теч той ще е на някое много забутано място и идеч си нямам как да разбера.?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар