Здравейте отново колеги .... отдавна не сме си писали Имам много сериозен проблем .... снощи валя доста и тая сутрин като се качих в колата на пръв поглед .... всичко беше ОК .... реших да я изчистя и установих че стелката до водача е изпрана ..... махнах стелката .... пода също мокар .... оттам си взех инстроментите и започнах да разглабям всичко на ред ..... но неможах да локализирам теч-а ....(страната от кам питата на парното беше суха, тавана сух, гредата суха, а пода мокър .... много ме озадачава и притеснява тоя проблем защото ... там се намира компиутара ззад жапката а и ме притеснява да не стане някой сериозен проблем щото до колкото знам не е е хубаво да го преебвам)..... интересува ме някой имал ли е такъв проблем и евентуално може ли дам е насочи каде да търся ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Теч !
Collapse
X
-
Re: Теч !
ivan_dice написа:Здравейте отново колеги .... отдавна не сме си писали Имам много сериозен проблем .... снощи валя доста и тая сутрин като се качих в колата на пръв поглед .... всичко беше ОК .... реших да я изчистя и установих че стелката до водача е изпрана ..... махнах стелката .... пода също мокар .... оттам си взех инстроментите и започнах да разглабям всичко на ред ..... но неможах да локализирам теч-а ....(страната от кам питата на парното беше суха, тавана сух, гредата суха, а пода мокър .... много ме озадачава и притеснява тоя проблем защото ... там се намира компиутара ззад жапката а и ме притеснява да не стане някой сериозен проблем щото до колкото знам не е е хубаво да го преебвам)..... интересува ме някой имал ли е такъв проблем и евентуално може ли дам е насочи каде да търся ?
-
колега питата на парното като седнеш на седалката до шофьора чиито под е подгизнал ... ти се пада от ляво от към питата на парното е СУХО ! което ме навява на мисълта че не е от там проблема .... но неможах да видя откаде е текло ...AUDI 1.8 20V TURBO
ex - FiAT BRAVO 2.0 20V, 1.9 JTD ++, 1.8 16V+газ, Alfa Romeo 1.9 JTD
Коментар
-
Разгледай филтъра на климатика мокър ли е , евентоално запушени отводнителни канали на предната престилка под чистачките.Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
чакай сега,казваш валяло доста,да не би да са се образували реки от вода и калта и боклуците около колата ти да са пречели на течението на водата,да се е събрала много под самата кола и от там да е навлязло? Аз не виждам,щом не е от тавана и вратите,откъде другаде може да е,освен от пода...да знаеш колко се е вдигала водата по колата ти..ex.Мареа ТД100
Коментар
-
niko09 написа:Теча е от дренажа на предното стъкло,намира се точно под машинката на лявата чистачка,пълни се с боклуци - най често листа и прелива вътре в купето точно върху бушоните.Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Колеги както знаете не сам новак и горе-доло знам откаде може да ми идва проблема .... при филтара за климатика ... всичко си е ОК .... отворите за изтичането на водата са чисти даже поливах по стъклото вода да видя дали няма да текне отнякаде върте в купето но .... без успех от към вратата (дясната) всички уплътнения са ОК няма ниаккви следи да е текло вода или нещо подобно .... отварах кората на вратата и нея поливах с вода ... и там няма запушени отвори за изтичащата се вода .... единствения вариант който ми идва на ума е нещо предното стъклото да не е сложено както трябва и да отзява отстрани някаде и от там да влиза вода ... иначе от друго място вече не виждам откаде може да е ... Сега трябва да видя само как да разглобя таблото от дясната страна (дамахна 2-рия аербег) и да видя по подробно дали и откае се е стичала проклетата вода (впрочем изолацията на пода е до такава степен напоена в вода че нищо не става от нея и я звадих ... дайте идея какво да сложа на нейно място !AUDI 1.8 20V TURBO
Коментар
-
Погледни тази тема-колегата ВО е обяснил много добре как да се направи тест на уплътнението на челното стъкло! http://www.lancia-bg.com/forum/viewtopic_19004_0.htmlLANCIA DELTA II 1.6ie 75HP 835C1.000
LANCIA KAPPA 2.0 20V 838A1.000-ex
LANCIA DEDRA 1.8 105hp 835A2.046-ex
Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8 215hp
Grande Punto 1.2 LPG
Коментар
-
Колеги разглобих предната пластмаса и намазах всичко с направената от мен пяна както е описано в по горния линк и намерих проклетия теч..... при сменяването на предното стъкло някой от некадърните така наречени майстори не си е поставил изолацията както трябва и се е получило като улейче което сабира всичката вода течаща по стъклото и я вкарва в купето .... тука дойде на помощ силикона ... с който доста си поиграх и накляпах каде ли не .... да се надяване че на следващия дъжд няма да имам проблемиAUDI 1.8 20V TURBO
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар