Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

проблем със загряването!!!!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

проблем със загряването!!!!!

Здравейте колеги! Имам проблем със загряването на фиата (1.6 16V, брава). При изванградско каране температурата е под средата или ако пусна климатика е точно на средата, но в градски условия по светофарите качва много(малко преди червената зона). сменях термостат, датчика за температурата и реостат. Вече имам даже и копче за аварийно пускане на перка, защото изхварли водата вече няколко пъти. След последния ремонт и диагностика , когато пак ми казаха "добре е", пак загрява така странно и вече на градско карам само с пусната перка. Ако някой се сеща какво и е, моля кажете!

Re: проблем със загряването!!!!!

niki_fena написа:
    Здравейте колеги! Имам проблем със загряването на фиата (1.6 16V, брава). При изванградско каране температурата е под средата или ако пусна климатика е точно на средата, но в градски условия по светофарите качва много(малко преди червената зона). сменях термостат, датчика за температурата и реостат. Вече имам даже и копче за аварийно пускане на перка, защото изхварли водата вече няколко пъти. След последния ремонт и диагностика , когато пак ми казаха "добре е", пак загрява така странно и вече на градско карам само с пусната перка. Ако някой се сеща какво и е, моля кажете!
    Работи ли първа степен на вентилатора?
    Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

работи ама мн за кратко. На последната диагностика ми казаха че и 2-те степени включват когато трябвало

Коментар

niki_fena написа:
        работи ама мн за кратко. На последната диагностика ми казаха че и 2-те степени включват когато трябвало
        Колега , така няма да решим проблема . Колата трябва да се прегледа обстойно от човек който наистина разбира , не някой който са го сложили да върши някаква работа някаде , ама става ли не става ли.... Жалко че си от далеч бих я погледнал. Пиши на някой от варненската група те ще те насочат към Добър сервиз.
        Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

нов съм във форума. как да получа такава информация за добър сервиз във варна!

Коментар

Запушен воден радиатор и евентуално недостатъчен дебит на вода(антифриз) през него.Само предположение.Установява се със сваляне на радиатора.
            AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
            HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
            Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

niki_fena написа:
              нов съм във форума. как да получа такава информация за добър сервиз във варна!
              Лесно е ето: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=16068 Отиваш на срещата и споделяш проблема

Коментар

Мерси за информацията Atanas71 при първа възможност ще отида там дано реша проблема с температурата.

Коментар

За радиатора имах съмнения, но не съм го свалял. При 1 от прегряванията в разширителния съд имах парче варовик! А повечето ми приятели казват че може и да е гарнитура или глава, но това много ще е много неприятно ако е вярно.

Коментар

Прави ли балончета в разширителния съд?
                    Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Прави балончета само когато е прекалено загряла

Коментар

Това говори за испуснала гарнитура на главата. Съжалявам но е така.
                        Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Наистина става дума за гарнитура на главата. Но има нещо много важно - това е последствие, а не причина! Не вярвам да грее от изпуснала гарнитура. По-скоро гарнитурата е заминала в следствие на прегряване. Колега, съветът ми е да откриеш причината за прегряването, преди да се захващаш с главата. Иначе рискуваш да си имаш сменена гарнитура и отново грееща кола.
                          Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

Коментар

Working...
                          X