Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Punto 1.1 питане за радиатор

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

boy123 написа:
    Скъса ми нервите тая кола(на сина ми).Аз затова си карам Лада Самара.Днес пак изхвърли антифриза.Май от гарнитура на водната помпа е избил.Водата е завряла,но не е светнала лампата за прегряване.Купих нов термостат и капачка на разширителния съд(която трябва да отваря на 0.7 атмосфери,но изобщо не отваря,щом избива на друго място.).За капачката ми каза момчето от АХМ в Люлин,София.Смених ги и налях вода,ако не избие,ще сипвам антифриз.А дали е възможно водната помпа да не движи както трябва водата?Не и знам конструкцията,но тя е на ред ако пак избие...
    по горе ти писах нещо, ама не слушаш... пак ше дойдеш на мойта гледам, че ти се занимава... може да монтераш уред от Лада за температура на охладителната течност. датчик - също от Лада - резбата е 1 към 1 - намира се над щеката на маслото. аз не мога да ти обясня кое как се вързва, щото съм бос по темата и ми го правиха.п.п. термостата отваря на 92 градуса
    Fiat Punto 1.1-Синята птица
    Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
    Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

donnna написа:
      по горе ти писах нещо, ама не слушаш... пак ше дойдеш на мойта гледам, че ти се занимава... може да монтераш уред от Лада за температура на охладителната течност. датчик - също от Лада - резбата е 1 към 1 - намира се над щеката на маслото. аз не мога да ти обясня кое как се вързва, щото съм бос по темата и ми го правиха.п.п. термостата отваря на 92 градуса
      Вече смених термостата и капачката-има ефект.Днес е изхвърлила малко вода ПРЕЗ КАПАЧКАТА.Това е,защото не я загрях и обезвъздуших хубаво снощи,че се стъмни.След това Пунтото се е държало нормално.Ако 2-3 дни няма проблеми,ще сменя водата с антифриз.Ако има-сменям водната помпа.

Коментар

Връщам се на темата,за да могат колегите с подобен проблем да го локализират.Вече 5 дни Пунтото работи без проблеми с охлаждането.В сервиз ми смениха водната помпа,обезвъздушиха и всичко е ОК.Най-вероятния проблем е бил-нарушено уплътнение на водната помпа и поемане на въздух,но за всеки случай я сменихме с нова.Благодаря на всички за съветите!

Коментар

Working...
        X