Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Неприятна миризма в купето при пуснато парно?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Неприятна миризма в купето при пуснато парно?

Здравейте колеги.Имам следното питане на какво може да се дължи лошата миризма в купето при пуснато (топло) на парно? По точно само проблем с радиаторчето, ли може да е причината или може да има друго?Благодаря Ви предварително!
    FIAT Punto 1.6ELX 90hp. 94 г.

Най-вероятно имаш теч от радиаторчето на парното в купето и при изпаренията се получава неприятна миризма.
    Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
    Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

batproho написа:
      Най-вероятно имаш теч от радиаторчето на парното в купето и при изпаренията се получава неприятна миризма.
      И аз така си мисля, защото преди няколко седмици намерих малко антифриз от въздуховодите при скоростната кутия! Но дали само това може да е проблема? И как мога да проверя? Питам защото като знам къде се намира въпросното радиаторче и как се сменя

Коментар

Според мен това е достатъчно основателна причина за миризмата, но нека и други колеги да дадат съвет и мнение.
        Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Аз имам наблюдения, че когато не е ползвано топлото и след първоначалното пускане винаги мирише. Другото нещо е ако попадне дунапрен или от изолациите по клапи и т.н върху радиатора също смърди ужасно. На реното си сменях радиатора защото оригиналният беше запушен, след смяната направо излизаше дим от парното и после целият зимен сезон си смърдеше на гад когато пусна парното. Аз си го обяснявам, че с новият радиатор топлината е в повече и всичките отлагания където са се натрупали след радиатора обгаряха. Ако имаш теч на антифриз трябва да имаш и пара, антифриза си мирише специфично и няма как да го объркаш ако си е теч на антифриз. Също така и шума и разни други гадости миришат кофти ако има върху самият радиатор.

Коментар

chaveto написа:
            Аз имам наблюдения, че когато не е ползвано топлото и след първоначалното пускане винаги мирише...
            И аз споделям това впечатление. Същото се отнася и за климатика с първите си пускания, когато не е използван цяла зима... Ако има теч на антифриз освен гадна миризма ще има и неприятни мазни петна.
            Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Е ако само леко сълзи вътре в купето пак ли трябва да има мазни петна?

Коментар

Преди месец сменях радиаторчето на Мареата.Хванах го по-чудо.Знаех за тия радиаторчета и викам я да погледна кво става отдоло.Разпределителя на въздуха (дето духа в краката беше мазен, от там проследих и тръбите на парното.По тях се стичаше антифриз и в едно като легенче под тръбите беше мокро(беше се събрал антифриз).После махнах и пластмасите в краката на водача и пътника и не се зарадвах много, централата на еърбеците беше леко мокра.Подсуших хубаво, за 40 минути разглобих всичко и открих радиаторчето.На другия ден поръчах ново и след час беше при мен.за 1 час го монтирах и обезвъздуших.п.с.Радвам се че ни ми цъфна централата на еърбеците.Мазни петна по стъклата нямаше!За колегата да си почисти дренажите под предното стъкло от боклуци, после д апогледне за теч в купето(от радиаторчето) и накаря един спрей за климатици пръска в духалките и ако има късмет всичко ще мине както трябва
                now. BMW E39 523i '98 170hp
                ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
                ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

Коментар

batproho написа:
                  Е ако само леко сълзи вътре в купето пак ли трябва да има мазни петна?
                  Няма, как да ти дам точен отговор. Зависи откъде точно тече, колко, как...
                  Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Аз имам пунто,но в моето купе не мирише мн.поносимо е.По скоро е от това че отдавна не е пускано на топло и се оправя след това,но един приятел има спортинг в което знам как мирише колега.Обърнах внимание и подлива антифриз в купето мн малко,но достатъчно.То и така си мирише де една натрапчива миризма .........неможе да се обърка както казват колегите.При него е това и така ще си остане ,защото не му се занимава да го оправи :D

Коментар

dimmX написа:
                      Мазни петна по стъклата нямаше!За колегата да си почисти дренажите под предното стъкло от боклуци, после д апогледне за теч в купето(от радиаторчето) и накаря един спрей за климатици пръска в духалките и ако има късмет всичко ще мине както трябва
                      И при мен няма мазни петна, никъде! Просто един път забелязах че има сълзене от въздуховодите при скоростната кутия! Преди няколко дни и нееприятната мирзма и се усъмних в това. А да има и още нещо, като пусна парно стъклото ми се запотява, не е мазно!?! Аз нямам климатик къде се пръска и какво представлява този спрей?

Коментар

TAIF написа:
                        dimmX написа:
                        Мазни петна по стъклата нямаше!За колегата да си почисти дренажите под предното стъкло от боклуци, после д апогледне за теч в купето(от радиаторчето) и накаря един спрей за климатици пръска в духалките и ако има късмет всичко ще мине както трябва
                        И при мен няма мазни петна, никъде! Просто един път забелязах че има сълзене от въздуховодите при скоростната кутия! Преди няколко дни и нееприятната мирзма и се усъмних в това. А да има и още нещо, като пусна парно стъклото ми се запотява, не е мазно!?! Аз нямам климатик къде се пръска и какво представлява този спрей?
                        Тея препарати са за борба с микроорганизми, които живуркат около изпарителя на климатика(това което е в таблото)малко под средните духалки.Ама щом нямаш климатик значи не е там проблема.Изчисти първо дренажите отпред под стъклото(махаш пластмасата и чистиш ъглите), както писах в предишния пост.Просто един път забелязах че има сълзене от въздуховодите при скоростната кутияТова как да го разбирам, вътре в купето нали.Провери под централната конзола, там където ти е радиаторчето дали е мокър мокета.А и друго сменял ли си скоро въздушния филтър!?
                        now. BMW E39 523i '98 170hp
                        ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
                        ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

Коментар

Да така го разбирай. Вътре в куето, иначе никъде нищо, не е мокро, влажно и т.н. А въздушния филтър не съм го пипал, но то какво значеие има???

Коментар

Колегата говори за поленовия филтър/за купето/.Ако прилича на моя нищо чудно да ти мирише.

Коментар

Ми сега е момента да се изложа Незнам къде се намира. Бяха ми казавали, че щом нямам климатик нямам и филтър нещо на което се противопоставих? Едно време дори ладичката ни имаше!

Коментар

Working...
                              X