Здравейте колеги.Имам следното питане на какво може да се дължи лошата миризма в купето при пуснато (топло) на парно? По точно само проблем с радиаторчето, ли може да е причината или може да има друго?Благодаря Ви предварително!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Неприятна миризма в купето при пуснато парно?
Collapse
X
-
Най-вероятно имаш теч от радиаторчето на парното в купето и при изпаренията се получава неприятна миризма.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
-
batproho написа:Най-вероятно имаш теч от радиаторчето на парното в купето и при изпаренията се получава неприятна миризма.FIAT Punto 1.6ELX 90hp. 94 г.
Коментар
-
Според мен това е достатъчно основателна причина за миризмата, но нека и други колеги да дадат съвет и мнение.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
Аз имам наблюдения, че когато не е ползвано топлото и след първоначалното пускане винаги мирише. Другото нещо е ако попадне дунапрен или от изолациите по клапи и т.н върху радиатора също смърди ужасно. На реното си сменях радиатора защото оригиналният беше запушен, след смяната направо излизаше дим от парното и после целият зимен сезон си смърдеше на гад когато пусна парното. Аз си го обяснявам, че с новият радиатор топлината е в повече и всичките отлагания където са се натрупали след радиатора обгаряха. Ако имаш теч на антифриз трябва да имаш и пара, антифриза си мирише специфично и няма как да го объркаш ако си е теч на антифриз. Също така и шума и разни други гадости миришат кофти ако има върху самият радиатор.
Коментар
-
chaveto написа:Аз имам наблюдения, че когато не е ползвано топлото и след първоначалното пускане винаги мирише...Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Е ако само леко сълзи вътре в купето пак ли трябва да има мазни петна?Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Коментар
-
Преди месец сменях радиаторчето на Мареата.Хванах го по-чудо.Знаех за тия радиаторчета и викам я да погледна кво става отдоло.Разпределителя на въздуха (дето духа в краката беше мазен, от там проследих и тръбите на парното.По тях се стичаше антифриз и в едно като легенче под тръбите беше мокро(беше се събрал антифриз).После махнах и пластмасите в краката на водача и пътника и не се зарадвах много, централата на еърбеците беше леко мокра.Подсуших хубаво, за 40 минути разглобих всичко и открих радиаторчето.На другия ден поръчах ново и след час беше при мен.за 1 час го монтирах и обезвъздуших.п.с.Радвам се че ни ми цъфна централата на еърбеците.Мазни петна по стъклата нямаше!За колегата да си почисти дренажите под предното стъкло от боклуци, после д апогледне за теч в купето(от радиаторчето) и накаря един спрей за климатици пръска в духалките и ако има късмет всичко ще мине както трябваnow. BMW E39 523i '98 170hp
ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp
Коментар
-
Аз имам пунто,но в моето купе не мирише мн.поносимо е.По скоро е от това че отдавна не е пускано на топло и се оправя след това,но един приятел има спортинг в което знам как мирише колега.Обърнах внимание и подлива антифриз в купето мн малко,но достатъчно.То и така си мирише де една натрапчива миризма .........неможе да се обърка както казват колегите.При него е това и така ще си остане ,защото не му се занимава да го оправи :D
Коментар
-
dimmX написа:Мазни петна по стъклата нямаше!За колегата да си почисти дренажите под предното стъкло от боклуци, после д апогледне за теч в купето(от радиаторчето) и накаря един спрей за климатици пръска в духалките и ако има късмет всичко ще мине както трябваFIAT Punto 1.6ELX 90hp. 94 г.
Коментар
-
TAIF написа:dimmX написа:Мазни петна по стъклата нямаше!За колегата да си почисти дренажите под предното стъкло от боклуци, после д апогледне за теч в купето(от радиаторчето) и накаря един спрей за климатици пръска в духалките и ако има късмет всичко ще мине както трябваnow. BMW E39 523i '98 170hp
ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар