Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

проблем с парното, пунто 97г.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

проблем с парното, пунто 97г.

здравейте! не съм сигурен дали темата ми е за тук, моля модераторите да я преместят където трябва, ако има проблем.по въпроса: пунто 97г. 1.1 55 кончета, парното духа, но само студено, все едно имам първобитно подобие на климатик :D когато карам много продължително, да кажем над час, започва да духа съвсем лекичко топло, но изобщо недостатъчно, зимата ще загина смених преди време една част, съжалявам за невежеството, мъничка, приличаше на някакво реотанче, 50лв дадох от морга, дано някой се сеща, работеше като че ли малко и пак същия проблем. някой може ли да ми каже какво трябва да направя/сменя, за да тръгне това парно най-накрая! мерси много, поздрави!

Ами колега първото нещо което ми идва е да се обезвъдуши хубаво системата,аз се съмнявам че има въздух.Едната пробка е на радиатора,другата на тръба зад двигателя под кутията на въздушнияфилтър.Ако не разбираш как се обезвъздушава намери някой да ти помогне!
    Fiat Multipla 1.6 16v BiPower 03:Lancia Delta3 1.6 16v 120 multijet

Коментар

Shadowandust написа:
      Ами колега първото нещо което ми идва е да се обезвъдуши хубаво системата,аз се съмнявам че има въздух.Едната пробка е на радиатора,другата на тръба зад двигателя под кутията на въздушнияфилтър.Ако не разбираш как се обезвъздушава намери някой да ти помогне!
      или пък... ако си нов собственик на Фиата - може предния собственик да му се е пукнало радиаторчето на парното и да е решил въпроса по Сталински - нема радиаторче - нема проблем и да е вързал маркучите входа му за изхода като при мен едно време щото ремонта си е "Пълна промяна" отвсекъде
      Fiat Punto 1.1-Синята птица
      Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
      Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

ето я "Пълната промяна" - http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=13483като отвориш капака отпред тръбичките на радиаторчето на парното се подават от кората към купето някъде в средата зад моноинжекцията...
        Fiat Punto 1.1-Синята птица
        Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
        Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Преди 2 г. купих Пунто 1.1 на сина ми по това време-Август.Като почнаха студовете,установи,че парното духа студено.След проверка по "трасето" на топлата вода от радиатора,установихме,че термостата е постоянно отворен.Свалих го и установих,че цялата биметална система е демонтирана (колата е карана в Италия,вероятно в горещ климат).Смених термостата (сменя се,като свалиш делкото,много лесно) и парното стана ОК.

Коментар

Working...
          X