Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

проблем с перката на охлаждането

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

проблем с перката на охлаждането

Здравейте, вчера попаднах в задръстване, при работа на колата на место и леко придвижване знаете как е ако сет попадали всичко беше ок до момента в който спрях да чувам перката, която отказа, после реших да пробвам и перката на климатроника и тя не върти Взех по най елементарния начин контролната лампа и установих че не ходи ток още при бушоните от 40ам. за перките, дайте съвет, за какво да се окача, щото и двете перки отказаха а принудително въртят с директен кабел. Бушоните са здравиФиат мареа 2,4тд.
    фиат мареа 2.4тд
    опел фронтера

Преди бушоните няма нищо. Ако нямаш ток на бушоните, вероятно се е откачил някой кабел при бушонното табло, или при акумулатора. Тоя модел дали пък не беше с 2 реостата , подобни на бензиновите, по един за всяка перка. Провери ги, горе и долу вдясно на радиатора, на корпуса на перките.

Коментар

днес ходих при майстор, диагнозата му беше че ми не работи датчика за температурата на водата и пресостата, който са на две отделни вериги, а задействат есно и също нещо, Чудно ми е как може и двете да са скапани, а той като даде датчика за температурата на водата на късо и перките тръгват, и по същия начин с пресостата и пак тръгват, а колкото до перките те ту тръгват ту не кагато колата е в движение. Как така .Моля ви дайте съвет и двете ли да купувам
      фиат мареа 2.4тд
      опел фронтера

Коментар

Даваме съвет - купи си един контактен спрей от 3 лева, и напръскай хубаво всички букси на релетата, на датчика за темп на водата, на пресостата, на перките дори, на клемите на акумулатора... абе де що видиш букса - пръскай. Ама не самата букса , ами откачаш, и пръскаш вътре пластините, нали ? Като включваш после буксите, провери дали всички влизат добре, дали щракват, и дали нямат луфтове след поставянето.

Коментар

послушах колегата ogi28b и купих контактен спрей/самоче в този шибан Плевен не можеш да намериш такъв под шест лева/, и напръсках всички букси после оставих колата да работи 20мин с климатик и перките си включват и изключват нормално след като мина средната чертичка се включи първа степен мисля че така е нормално. А втора степен се включва когато климатика е включен заедно с неговата перкаogi28b благодаря ти ще черпя щото ми спести 90 лева за пресостат и датчик+работа за смяна както ме караше майстора
          фиат мареа 2.4тд
          опел фронтера

Коментар

16 000 форум-членове мислят по-добре от един майстор Посещавай форума по-често и гласувай за него (Все пак "шибан" не е подходящо определение за град като Плевен )

Коментар

Working...
            X