Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Температура на охладителната система

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Температура на охладителната система

Здравейте колеги. От известно време забелязва, че понякога стрелката за температурата на охлаждащата течност се държи странно. Качва се едно деление над средата. Като друсне в някоя дупка и пада на средното деление. Понякога я забелязвам, че си скача между двете деления. Първо си помислих, че термостата не отваря. Но е абсурдно като друсне колата да отвори и да се падне температурата толкова и после за части от секундата да се вдигне пак. После си помислих, че е датчик. Снощи обаче забелязах, че като чукна леко по таблото /там, където е стрелката/ и тя си пада на средното деление. На някои случвало ли се е подобно нещо? Лоша връзка ли да е?

при мен шроблема беше от кофти контакт на жицата за таблото със самия датчик, който е на термостата. щом се оправя с удар по таблото е ясно, че е оттам. как се оправя- мисля най-лесно с ново табло
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
      при мен шроблема беше от кофти контакт на жицата за таблото със самия датчик, който е на термостата. щом се оправя с удар по таблото е ясно, че е оттам. как се оправя- мисля най-лесно с ново табло
      Не удар, а почукване.А иначе аз се сещам за още един начин - нова кола, но не в тая насока ми беше въпроса колега.

Коментар

защо ли въобще се занимавам да ти отговарям, ти му казваш как най-лесно /и евтино/ ще си реши проблема, то ти се прави на интересно. яяяяяяяяяяяя
        Fiat Bravo'97 1,6 16v
        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Може ли малко по спокойно ...Щом се оправя с почукване по таблото ето ръководство как да се отстрани проблема. При мен помогна http://storage.fiat-bg.org/Books/Bra...олегата е с JTD двигател така че датчици по радиатора няма ...

Коментар

ilkor написа:
            Може ли малко по спокойно ...Щом се оправя с почукване по таблото ето ръководство как да се отстрани проблема. При мен помогна http://storage.fiat-bg.org/Books/Bra...олегата е с JTD двигател така че сини датчици по радиатора няма ...
            няма значение с какъв двг е, няма браво/а, за което сигнал за таблото да се взема от радитора /не знам и за такава кола въобще, защото всеки конструктор слага датчика на място, на което ще мери максимално коректно, а това е веднага след излизане на охл течност от главата, когато и температурата е най-висока/. Говорех за датчика на термостата, но както казах щом се оправя с ПОЧУКАВАНЕ очевидно е таблото
            Fiat Bravo'97 1,6 16v
            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
              защо ли въобще се занимавам да ти отговарям, ти му казваш как най-лесно /и евтино/ ще си реши проблема, то ти се прави на интересно. яяяяяяяяяяяя
              Утре като ти се прецака на теб, ще си купиш ново табло ли Явно има решение и Илко го дал, не да си чешем езиците(пръстите)
              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Може да се наложи и датчик да се сменя. Както подскачат тези стрелки.
                Fiat Tipo 1.6 i.e. 1992 г.
                Suzuki GSX 1100 E 1985 г.

Коментар

наско не се безпокой и моята е така от както съм е взел карам си е така!споделяли са ми че това било "нормално" до колкото може да е нормална такава аномалия.
                  Фиат БРАВО 1200 куб.см. 59kW 2001 Г.И. Stilo GAS

Ситроен Берлинго 1.6 HDi 2009

Коментар

Working...
                  X