Климатика ми спря да охлажда от какво може да е?Дали е прецакан компресор или няма фреон?Няма никакви признаци на охлаждане, духа си топъл въздух...И ако може да ми кажете каде се намират всички бушони свързани с климатика.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с климатик - Bravo JTD
Collapse
X
-
Колега.. направи следните опити. 1-во запали колата.. вдигни капака и накарай през това време някой да пусне климатика ватре и виж дали ще зацепи компресора и ще почне да варти. Ако не .. някаде има проблем в системата.. ако да.. завърта и не духа студено минаваш на втори опит. Привечер когато поспаднат жегите ... излезни с колата някаде където можеш да развиеш около 80 90 км/ч . Пусни тогава климатика и виж дали ще духа.. може в жегата да не се охлажда радиатора на климатика достатачно и да вдига налягането .. а от там да изключва. Пробвай това и ако не стане пиши да ти кайа какво още да провериш. Поздрави.Fiat Bravo - НАЙ-БЪРЗИЯ с вариатор Powered By . . .
Fiat Marea 1.6 16V - Not Powered By ... YET !
Alfa Romeo 155 2.0 8v Twin Spark - в гаража ...
Lancia Delta 1 HF 2.0 8v TURBO
-
Виж при жашката, като в свалиш, трявба да има едни датчици или само един, нямам спомен, така ми беше обяснено на мен. Мисля, че е заминал. Провери ги/го. Казвам го, защото, когато си купувах Бравото, климата не искаше да зацепи. Оказа се точно това. Симптомите бяха същите като твоите. Човекът го оправи за своя сметка - струвало му 40 лева всичко.NOW: ???
Ex: Fiat Bravo 1.6 16V 05.2000 - CA 3978 ??
Ex: Fiat Bravo 1.2 16V 12.1999
Коментар
-
ogi28b написа:Отвори кутийката пред акумулатора, там има 4 еднакви на размери релета, вероятно 2 черни и 2 червени. Извади ги всичките и ги почисти с контактен спрей, и пробвай пак. Ще ти е нужно ключе 10-ка.Fiat Bravo 1.9JTD 105
D I E S E L P O W E R
Коментар
-
Твърде късно прочитам темата, но днес на баща ми в колата имаше свален дехидратор, и можеше да го снимам. Дехидраторът се намира под акумулатора, зад интеркулера, пред лявата гума, по-скоро пред скоростната кутия, и прилична на сива кофичка от кисело мляко, или може би на сив горивен филтър. Около 25- 30 см е дълъг, фи: 70-80-90, там някъде. Абе тръгни по тръбите на климатика, от компресора , през радиатора, и следващият елемент трябва да е дехидраторът.
Коментар
-
iuly_vn написа:Климатика няма да се включва и ако перката на вентилатора му не работи. На самия радиатор има монтирани едни съпротивления, с последователно свързани към тях, два малки елемента. Това са бушончета и често прегарят.04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+
Коментар
-
vgeorgiev написа:iuly_vn написа:Климатика няма да се включва и ако перката на вентилатора му не работи. На самия радиатор има монтирани едни съпротивления, с последователно свързани към тях, два малки елемента. Това са бушончета и често прегарят.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар