Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

проблем с загряването на мареа

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

проблем с загряването на мареа

Проблем ли е че ми загрява толкова колата мареа 1.6 16в смелил съм термостата перката включва,дори като загаса колата пак работи снимах е запалих и температурата седи в тези градуси каде може да има проблем?Това при градско каране в пловдив
    Прикачени файлове

Re: проблем с загряването на мареа

devils_2006 написа:
    Проблем ли е че ми загрява толкова колата мареа 1.6 16в смелил съм термостата перката включва,дори като загаса колата пак работи снимах е запалих и температурата седи в тези градуси каде може да има проблем?Това при градско каране в пловдив
    измий си добре радиатора отвън, но със свалянеще се учудиш колко мръсотия ще изледе оттами ще се променят нещата
    Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

проблем

да източвам системата или само миене отвън.един познат ми каза че можело от мушичките да се е зацапал гледахме не се виждат ще е закарам на струика утре.дали ще е само от това?

Коментар

Re: проблем

devils_2006 написа:
        да източвам системата или само миене отвън.един познат ми каза че можело от мушичките да се е зацапал гледахме не се виждат ще е закарам на струика утре.дали ще е само от това?
        ти преценино е най-добре със сваляне и внимателно измиванеаз така направих и реших проблема
        Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

първата степен на перката работили.
          тел.0897943620

Коментар

и на мойта мареа перката се вклучва на последната бяла черта на мой колега също, колите са 1,6 1,6в-

Коментар

Купете си нови датчици за перката- водят се Вернет 1955, правени са за колите експлоатирани в по-топли страни. Включват 1-ва и 2-ра степен с по 5 градуса по-рано от обикновените датчици.
              Фиат Крома 1.9 16v+
              Фиат Браво 1.6 16v
              Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Re: проблем с загряването на мареа

devils_2006 написа:
                И при мен беше така. Не работеше първата степен на перката. буксата беше нагоряла. смених я и сега не загрява и в големите жеги. Буксата се намира в дясно долу на самия радиатор. Най добре се вижда на подемник или на канал
                F/I/A/T/ Stilo 1.9 16v 04г.
                F/I/A/T/ Marea 1.6 16v 97г. - EX

Коментар

Здравейте при мен загрява само когато е включен климатика и то отива на червено а перките си въртят когато изключа климатика температурата веднага пада промих радиатора със специална течност но разлика няма само кадето видях зор да я обезвъздуша и още несъм сигурен че е обезвъздушена както трябва на какво може да се дължи това загряване защото в тези жеги никак нее приятно да се кара без климатик при условие че го има

Коментар

a, някои да си е проверявал нивото на течноста с в радиатора ?може да губи от някъде .... и да иска доливане ...
                    >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

Fiat_Punto11 написа:
                      a, някои да си е проверявал нивото на течноста с в радиатора ?може да губи от някъде .... и да иска доливане ...
                      течност си има проблема нее там а някои знае ли с какви параметри трябва да има датчика на радиатора защото този който ми е в момента втората му степен отваря на 97 градусаа другия които е даден на каталог отваря на 92 градуса и незнам дали нее там проблема а неми се дават пари само за проби

Коментар

Каква марка термостат купи и за колко пари,има голяма вероятност дори и нов пак да е сдал багажа.Отиди пак до майстор да ти го проверят и не бързаи да се вкарваш в разни филми.
                        Marea Wekeend 1999 1.6 16V

Коментар

Тук има таблица (на руски език ) за възможни неизправности в охладителната система http://punto-club.narod.ru/Cooler.htm

Коментар

колега .... devils_2006 ... добре е да отделиш малко време на своята колица и да се направиш малко на чичо доктор ... свали си радиатора и го откарай да го измият на пароструйка .... след това с градинския маркуч вътре в него за да се промие малко, евентуално ако има нещо в него ... въветвам те да смениш датчика на радиатора който е за температурата с такъв който да включва по рано 1-ва степен (около 85-86 градуса) ... след това си провери термостата дали не е запекъл на някакво средно положение и да не отваря до край .... ако е така съветвам те по добре не копувай нов ... а ако имаш възможност си сложи такъв от рено5 работи много по добре и ако евентуално се преебе е много по лесен за смяна от оригиналния ... очакваме развитие по темата ... GOOD LUcK
                            AUDI 1.8 20V TURBO
                            ex - FiAT BRAVO 2.0 20V, 1.9 JTD ++, 1.8 16V+газ, Alfa Romeo 1.9 JTD

Коментар

Working...
                            X