max_damage написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Нормално ли е да загрява толкова???
Collapse
X
-
Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г
-
Мдааа пак загрява. Не успях да видя колко точно защото имаше много задръстване - стигна почти до втората чертичка след средата.Колега alvanovo как си изми радиаторите? С пароструйка или с маркуч? Някакъв препарат евентуално? Отвътре изми ли го и този за охладителната течност и ако да с какъв препарат (при мен има една чернилка и трябва задължително да го промия)Интересното е че го прави само при включен климатик. При включен климатик и на спускане опитва да загрее. При същото спускане но без климатик температурата е с 1 до 1,5 чертички по надолу.Сега ще мисля за това миене на радиаторите а ако не стане ще търся радиатор от марея 2,4 дизел. . (*)(*___)___/////___/(___*)(*) . .
Lancia Lybra SW 1.6 16V
Fiat Bravo 1.6 16V
Коментар
-
max_damage написа:Мдааа пак загрява. Не успях да видя колко точно защото имаше много задръстване - стигна почти до втората чертичка след средата.Колега alvanovo как си изми радиаторите? С пароструйка или с маркуч? Някакъв препарат евентуално? Отвътре изми ли го и този за охладителната течност и ако да с какъв препарат (при мен има една чернилка и трябва задължително да го промия)Интересното е че го прави само при включен климатик. При включен климатик и на спускане опитва да загрее. При същото спускане но без климатик температурата е с 1 до 1,5 чертички по надолу.Сега ще мисля за това миене на радиаторите а ако не стане ще търся радиатор от марея 2,4 дизелФиат Мареа 1,8 16В, 1999г
Коментар
-
Re: Нормално ли е да загрява толкова???
fiatini написа:Колеги карам фиат от половин година.Сега настанаха жегите и стрелката на температурата ми седи доста на горе както се вижда от снимката.Това обаче е само като качвам баир или съм пуснал клима.Понякога обаче стига и до последната бяла черта и веднага щом започне спускане стига до там където съм снимал а като е по хладно си седи на средата.Това нормално ли е?Бях на диагностика,двигателя работи нормално,ламбда сондата също,термостата и перката са в пълен синхрон и въпреки всичко незнам дали трябва да ходи там тая стрелка.Някой ако е имал подобен случай да казва докато е време :D колата е марея 1.6 1999г. Моят майстор стигна до заключението,че иска да ми свали радиатора и да го почисти външно и трябвало да има ефект.Антифриза ми също си е на мястото и е обезвъздушена това го проверихме също.FIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98
Коментар
-
slavy_ivanov написа:fiatini написа:Колеги карам фиат от половин година.Сега настанаха жегите и стрелката на температурата ми седи доста на горе както се вижда от снимката.Това обаче е само като качвам баир или съм пуснал клима.Понякога обаче стига и до последната бяла черта и веднага щом започне спускане стига до там където съм снимал а като е по хладно си седи на средата.Това нормално ли е?Бях на диагностика,двигателя работи нормално,ламбда сондата също,термостата и перката са в пълен синхрон и въпреки всичко незнам дали трябва да ходи там тая стрелка.Някой ако е имал подобен случай да казва докато е време :D колата е марея 1.6 1999г. Моят майстор стигна до заключението,че иска да ми свали радиатора и да го почисти външно и трябвало да има ефект.Антифриза ми също си е на мястото и е обезвъздушена това го проверихме също.Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г
Коментар
-
alvanovo написа:slavy_ivanov написа:fiatini написа:Колеги карам фиат от половин година.Сега настанаха жегите и стрелката на температурата ми седи доста на горе както се вижда от снимката.Това обаче е само като качвам баир или съм пуснал клима.Понякога обаче стига и до последната бяла черта и веднага щом започне спускане стига до там където съм снимал а като е по хладно си седи на средата.Това нормално ли е?Бях на диагностика,двигателя работи нормално,ламбда сондата също,термостата и перката са в пълен синхрон и въпреки всичко незнам дали трябва да ходи там тая стрелка.Някой ако е имал подобен случай да казва докато е време :D колата е марея 1.6 1999г. Моят майстор стигна до заключението,че иска да ми свали радиатора и да го почисти външно и трябвало да има ефект.Антифриза ми също си е на мястото и е обезвъздушена това го проверихме също.FIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98
Коментар
-
От снимката, която съм правил с моета стрела :D искам да покажа за каква скала говоря, понеже съм срещал какви ли не и така, както съм обяснил в по-горния пост мога да остана неразбран. Значи ако при продължително каране вдига над средната дебела черта и неохлажда, или пък трудно или каквото и да е КОЛАТА ИМА ПРОБЛЕМ!!! Наблюдаваш я постоянно и тръгваш към сервиз иначе лошо Имам в предвид без от сорта: Имаше изкачване и като го изкачих..... или пък: климатика беше пуснат и затова мисля... пс: съжалявам за размазаната снимка, беше ми трудно да фокосирам с тази скоростFIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98
Коментар
-
slavy_ivanov написа:Бях гледал тема в която някой беше показал с точност до градус схема на така наречените от мен чертички в индикацията на охл.течност, но немога да я намеря. Ако някой има идея ще съм му благодарен за линк :PFiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Tornado написа:slavy_ivanov написа:Бях гледал тема в която някой беше показал с точност до градус схема на така наречените от мен чертички в индикацията на охл.течност, но немога да я намеря. Ако някой има идея ще съм му благодарен за линк :PFIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98
Коментар
-
miro2177 написа:alvanovo написа:измиха го в сервизавътре бил чистно отвън много мръсотияFIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98
Коментар
-
slavy_ivanov написа:miro2177 написа:alvanovo написа:измиха го в сервизавътре бил чистно отвън много мръсотияBrava 103HP
''Фиата тръгва там където Голфа спира''
Коментар
-
според мен пък никой няма да се занимава с това. дори да се навият, едва ли ще го направят както ти би го направил. е, ако им имаш страхотното доверие, че ще си играят да го свалят, да го мият, да го промиват с препарат и т.н. ок, но на мен ми се струва, че ще им оставиш колата, ще развият една скоба и ще източат антифриз малко, ще стегнат скобата и ще долеят 2-3 литра нов антифриз, после с водо или паро струйката ще го пръснат ей така както си е там и аре бегай. па ти си мисли, че е свалян, мит, промиван. не е кой знае какво цялата процедура, но отнема около 2 часа или поне на мен толков ами отне.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
pakumba написа:според мен пък никой няма да се занимава с това. дори да се навият, едва ли ще го направят както ти би го направил. е, ако им имаш страхотното доверие, че ще си играят да го свалят, да го мият, да го промиват с препарат и т.н. ок, но на мен ми се струва, че ще им оставиш колата, ще развият една скоба и ще източат антифриз малко, ще стегнат скобата и ще долеят 2-3 литра нов антифриз, после с водо или паро струйката ще го пръснат ей така както си е там и аре бегай. па ти си мисли, че е свалян, мит, промиван. не е кой знае какво цялата процедура, но отнема около 2 часа или поне на мен толков ами отне.Brava 103HP
''Фиата тръгва там където Голфа спира''
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар