Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

колеги с кроми които имат климатици или климатр.Помагайте.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

колеги с кроми които имат климатици или климатр.Помагайте.

Здравейте.Колата ми е крома добра е ма др.ме притеснява не работи климата.Имам 3 букси висящи до вентилатора които вкарва въздуха в купето /до механизм.на чистачките/ и на самия вентилатор буксата му е съвсем различна.Ходих при майстор каза,че е друг вентилатора или липсва модул който аз си го обяснявам е нещо като преходник между тези различни букси.Помагайте.Ще направа опит да кача снимки нагледно да разберете за ко става въпрос.Ако ви е по лесно драснет на СКАЙПА.
    Прикачени файлове

Климатика може да не ти работи поради липса на фреон.Вентилатора в купето работи ли ти като го пуснеш?
    Обичам си работата.

Коментар

Valentin_V написа:
      Климатика може да не ти работи поради липса на фреон.Вентилатора в купето работи ли ти като го пуснеш?
      колега направо да ти кажа /по доло има подробно писано/ .Заредиха го уш.Пък вентилатор в купето нямам май,а е до механизама за чистачките.Той пък работи само от оделно копче които някой съгражданин го е омагюсал и му пуска ток направо на вентилатора като е оскубнал буксите който идват явно от пулта.Въпроса ми е какяв е тоя чаркалак които са ми го спестили дето питам в първото мнение. значи отих първо на хладил.техник правил уш и коли,сложи му щтуцерите с уредите незнам дали е имало нямало закачи ги към бутилката сложи-не сложи ко праи не му разбирам каза не ти сработва компресора и ма прати на ел.техник,трябва да ти чатка копмресора при включване на климата /при подаване на ток в бобината и да завърта вътре чарковете му,аз тва разбрах/ .Прибрах се човърках бутах зе да чатка /нещо като релета ма по-силно/ по 2 пъти още като дам на контакт без да е вкл.климата /проврка ли си прави нз.ко/ Като го вкл.изкл.чатка точно от компресора,викам си дано да се е оправило не ми се одеше при др.разбирковци /правили стартери,динама бла-бла/ викам направо пак при хладилния техник.Отивам вчера и ми вика пак не е добре като го пуснеш тръгва и спира.Ядосах се и си отивам при майстор на автом.климати на които си и мислех да ходя ма се пак ми каза 50лв.ако е за зареждане а хлад.техник ми каза 35лв. разлика си е .И този същия автом.монтюр на климати ми каза тва което писах най-горе.Просто на него имам по голямо доверие като майстор.И друго,колега кромажия ми разправя има че по системата има 3ри датчика за темпер.и ми ги показва в книгата,значи като седи колата в гаража на студено сутрин не го прави чаткането никак май,като я изкарам и нагрее от слънцето започва да чатка.От там си обяснявам че има се пак нещо здраво по климата.

Коментар

Ами това че хладилния ти иска 35лв той ще ти го зареди на око те така работят нито слагат масло нито зареждат с везна. Ако се направи сметка че хладилния ще ти зареди половината фреон защото те зареждат докакто почне студеното повечето клими тръгва студеното при 200 300 гр и си студи ще излезне че при хладилния за цялосно зареждане ще е 70лв .Колегата дето прави авто климатици ти е казал цена при която ти гарантира правилно зареждане.
        Обичам си работата.

Коментар

Valentin_V написа:
          Ами това че хладилния ти иска 35лв той ще ти го зареди на око те така работят нито слагат масло нито зареждат с везна. Ако се направи сметка че хладилния ще ти зареди половината фреон защото те зареждат докакто почне студеното повечето клими тръгва студеното при 200 300 гр и си студи ще излезне че при хладилния за цялосно зареждане ще е 70лв .Колегата дето прави авто климатици ти е казал цена при която ти гарантира правилно зареждане.
          Мн.си прав колега,като го оправа и в тез жеги го в пусна да ми духа студено на 25гр. или нещо такова няма ли да почне да ми духа студено по-кясно спрямо уреда му и да го накарам по тоз начин да го напълни евентоално.Или ми некав начин,кажи ко да направа.Незнам кога ма до 2-3месеца. м/е да идвам до Плевен,аз идвах февруари ма незнаех,че точно ти правиш клими пък и м/е би пари съм немал тогаз за да го погледнем,стува ми се има доста работа има по мойта.Там ми се роди дъшерята.И каде се слага масло.Аз поне му казах,разбрах от др.колега с крома да го накарам да ми сложи масло във фреона той ми се исмя.Аз съм си за гласене.Ако е така.Пък и трябваше по рано да пусна темата.Кажи ко да права и мога ли да те притеснявам по скайпа когато си свободен.

Коментар

проблема с неработещия климатроник на кромата си го отстраних, оказа се една букса от 2кабела над изпаритела беше се покрила с пласмаса и не дава връзка.Сеа студеней и вентилатора работи на всички степени. може и снимки да кача.

Коментар

Working...
            X