Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Връзка между обороти и работа на климатроник

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Тя врътката ти почва от 18 ама нали се сещаш че ако изкарва реални 18 гр. в купето никога няма де е 18
    Fiat Bravo 1.2 16v
    http://www.spritmonitor.de/en/detail/298072.html

Коментар

2007-ма, си закупих Браветката. До сега със кондиционера не съм имал грам ядове. Тази година обаче,като почна да се запича купето,ми се стъжни. Защото си имах,много горчив опит със предишната кола,и спецове по климатици. Заредиха фреон сложиха агент, (да се види ако има теч) и веднага, тръгнах ей така по пътьовете, да видя дали е като преди... Значи преди съм мерил температури,между 4-8°C, сега бяха между 8-14°C... Yellow_Flash_Colorz_PDT_32 Незная вече на кого да вярвам. Всеки "майстор"гледа да лепне кинтата па после: "Покарай малко да видиш как е мое са упрай " Апък за това как работи климата на 850обр. , един спец’’Майстор" ми беше казал че не е арно да се ползва климато като си на место и с ниски обороти...
      Bravo 1.6 16v 97г.
      Mercedes 307D-за работа Мноу верен

Коментар

Сигорно с термометър мерите?Ясно.ОК.Разбира се,че за да направи 18 градуса,трябва да духа по-студено.
        CoolMan написа:
        Апък за това как работи климата на 850обр. , един спец’’Майстор" ми беше казал че не е арно да се ползва климато като си на место и с ниски обороти...
        Е не може при всяко спиране да гася климата,и после при тръгване пак да го пускам. Като съм го пуснал и ме "охлажда" и като го спра и веднага ме обливат топли реки.
        bboyd написа:
        ами колега може и да си смениш поленовия филтър и на мен ми духа на празен ход но като подам гас още повече почва не случаино и маистора като ми обслужва климатика ме караше да държа до към 2000 оборота
        Този беличкия малкия под дясната чистачка,нали?Него съм го сменил.А и май не го ползвам,защото не пускам въздух отвън.Само вътре върти климатика.И много по-бързо изстужда,и не вкарва миризми отвън.Явно трябва да проверя как е кл-ка.И аз си мислех,че трябва да се вдигнат оборотите сами,когато се пусне к-ка.И май дърпа повече кончета,не само 10-15.Или нещо не ми е наред и се товари повечко колицата.Много е мудна като го пусна.Поне градско.Извън града май не и е много тежко,като набере инерция и е по-добре.Като цяло трябва да я водя на "доктор".Даже и профилактично да е.Фреонец си има,’щото добре си изстудява.
        Marea Weekend
        2,4 JTD 130 '99

Коментар

mareauser написа:
          Сигорно с термометър мерите?Ясно.ОК.Разбира се,че за да направи 18 градуса,трябва да духа по-студено.
          Да със термометър. Самоче такъв цифров,аз специално си меря със мултицета. Със сондичката е удобно,не мисля че би се получило със живачен,или спиртен. Апък и не става да си караш и да го гледаш. Та аз сега съм си наумил,да разглобя отдолу конзолата, и да стигна до радиаторите(Парно/Клима). Щото днес забелязах, че хвърчат едни дунапренчета от въздуховодите,и мнооооого се надявам да е нещо такова,та да си го оправя. В смисъл закъсани или повредени уплътнения по клапите.Та ако някой има идея или опит,с такова разглобяване МОЛЯ да сподели тук инфо. Сигурен съм че ще е от полза на доста колеги.
          Bravo 1.6 16v 97г.
          Mercedes 307D-за работа Мноу верен

Коментар

клима

Valentin_V написа:
            Явно ме изкарахте че не си разбирам от работата а аз точно с климатици се занимавам. Когато всичко е наред климатика си студи и на празен ход както и при високи обороти за това има Термо Регулиращ Винтил.
            Както писах по горе,при мен разлика няма,така че съм в твоя отбор колега
            Marea HLX 147ps

Коментар

Сга си взех 1 мултицетче.Менте,разбира се.На ниски обороти(около 800) показа 8 градуса.Сигорно ако поработи 5-10 минути ще падне още.
              Marea Weekend
              2,4 JTD 130 '99

Коментар

Working...
              X