Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Неработеща първа степен на перката

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Мисля днес да взема един поялник и да реша проблема.(поне да се опитам) :D
    НЕ Е ВАЖНО КАКВА Е КОЛАТА, А КОЛКО Е ПРАЗНА ГЛАВАТА!!!

Коментар

здравейтре днес четох темата и реших че е време да махна ключето което си бях направил да включва перката принудително та качих колата на канал свалих този прословут реостат и видях че едното краче е нагоряло(това за първата степен) почистих го и нещата се оправиха да ама нали сам си карък реших да го запоя след тази процедура повече на се включи 1-ва степен и пак съм с ключето дали не сам прее...л съпротивлението вътре дето е като сам го нагрял с поялника незнам ама всичко ми подсказва че ще си купувам ново сега поне знам каде е проблема бях се притеснил да не е термостата
      live is too short to drive VW

Коментар

Там има термо-предпазител, стопил си го Боцни резистора с две сонди на мултицет, най-вероятно ще ти даде безкрайно голямо съпротивление.

Коментар

ogi28b написа:
          Там има термо-предпазител, стопил си го Боцни резистора с две сонди на мултицет, най-вероятно ще ти даде безкрайно голямо съпротивление.
          ами до толкова до колто разбирам как се борави с милтицет трябва да меря в омове нали ако е така мерих и нищо само една еденица ми се показва и толкова а до колкото знам трябва да е 0 а да и има едно като цимент в края на съпротивлението преди да започне жичката която се свързва с пластинките от едната страна това нещо дето е като цимент е паднало абе като цяло състоянието на цялата джадажа е плачебно сигурно е оригиналното цялото е окислено
          live is too short to drive VW

Коментар

А откъде в пловдив да си купя резисторчерта за вентилатора че и при мен не работят и се включват само на втората степен А и като включа климатика перките не тръгват ! Днес ходих в Евро 07 и косер но ми казаха че нямат такива резисторчета а не ми се купуват от автоморга за 20лв не си заслужава да купувам втора употреба :D Ако някой знае къде да си купя в Пловдив нека сподели
            LANCIA KAPPA 2.4 TDS 1996g.

Коментар

Не е задължително да си го купиш от Пловдив, може да опиташ да го поръчаш от някой он-лайн-магазин. Колко смяташ да купиш, че говориш в множествено число?

Коментар

Мисля да сменя и двата защото и на двата бяха изгорели термозащитите извадих термозащитите и запоих медна тел но единия явно е прекъснат вътре защото като го меря с мултицета дава безкрайно съпротивление а другия си работи но заради защитата мисля да ги сменя и двата (с двете перки съм ) Откъде да го поръчам че нещо немога да намеря ???
                LANCIA KAPPA 2.4 TDS 1996g.

Коментар

maxuel82 написа:
                  Мисля да сменя и двата защото и на двата бяха изгорели термозащитите извадих термозащитите и запоих медна тел но единия явно е прекъснат вътре защото като го меря с мултицета дава безкрайно съпротивление а другия си работи но заради защитата мисля да ги сменя и двата (с двете перки съм ) Откъде да го поръчам че нещо немога да намеря ???
                  Прощавай, едва сега обърнах внимание че двигателят ти е с 2 вентилатора. Сега е ясно защо говориш за няколко резистора. Но - Препоръчвам ти да не се занимаваш с резистори, а да си трансформираш инсталацията като я превърнеш в идентична на ЖТД, много по-надеждно е, и никога повече няма да имаш проблеми с резистори. Изисква няколко лева инвестиция, 1 час време, и много желание.Ако все пак не ти се занимава, и искаш да поръчаш - axm-auto.com е един от вариантите да поръчаш, много колеги поръват от там. Виж темата им в раздел "Сервизи и магазини".

Коментар

искам да попитам при първата степен на перките при тд100 мотора само едната перка ли върти или и двете на по ниска скорост и като се пусне климатика перките веднага ли трябва да тръгнат на по слаба степен или тръгва само едната перка и след като направи налягане да тръгват и двете

Коментар

Перките са свързани успоредно преди управлението на скоростите, това значи че винаги се въртят и двете заедно, и на двете скорости. (Според картинките )При теб само едната ли се върти?Когато включиш компресора, той прави налягане, и от това зависи кога и на коя скорост да тръгнат перките, но не веднага. На първа, най-ниска скорост тръгва веднага само вентилаторът в купето.

Коментар

ogi28b написа:
                        Перките са свързани успоредно преди управлението на скоростите, това значи че винаги се въртят и двете заедно, и на двете скорости.
                        Да така е, но на първа степен са последователно за да могат да се въртят по бавно, на втора степен вече стават в паралел и се въртят бързо.

Коментар

при мен преди се въртеше едната перка на ниска скорост,след като мотора вдигне температура и ако не може да охлади тръгваха и двете,на по висока скорост,като пусна компресора пък тръгваха и двете перки на висока скорост,а сега в момента дори и да загрее колата,дори и климата да пусна, перките си тръгват и двете но на втората степен.Искам да попитам винаги ли трябва да работят и двете перки заедно дори и на първа степен и ако нямам първа степен,освен в резистора каде още да търся проблема.Благодаря предварително.

Коментар

chaveto написа:
                            ogi28b написа:
                            Перките са свързани успоредно преди управлението на скоростите, това значи че винаги се въртят и двете заедно, и на двете скорости.
                            Да така е, но на първа степен са последователно за да могат да се въртят по бавно, на втора степен вече стават в паралел и се въртят бързо.
                            Винаги съм се чудел на едно нещо в този форум - когато един въпрос е ЯСЕН и отговорът е единствен и не подлежи на коментар, защото е черно на бяло показано как са свързани перките в случая - винаги ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се появява някой накрая, който казва - "Абе не е така, обратно е!", и винаги е без каквито и да е аргументи. Така вкарваш неверна информация, и подвеждаш колегата, а и други покрай него, които биха прочели тази тема. Надявам се да не се обидиш от това, но когато не знаеш как точно е изградено нещо, просто подмини, или се поинтересувай, а недей да твърдиш нещо, което се отнася за нещо друго. Така в една тема друга един питаше къде е диагностичната букса на 1.6, един друг му казва така: "Абе ето ти снимка, там е, нищо че е на друг двигател тая снимка", и му показва нещо което 100 % щеше да го обърка, и да търси диагностична букса там, където сигурно няма нито един кабел.Това което казваш - важи за Либрите, за Браво, за Мареа, за всичко що е ЖТД с два вентилатора. Но в конкретния случай се пита за ТД 100. В него нещата са различни, и на практика все едно няма втори вентилатор в смисъла в който се използва в ЖТД-то. Има си един вентилатор, с един резистор, и към него е добавен още един вентилатор, и тези два вентилатора са свързани успоредно, преди релетата за управление на скоростите. При ЖТД резисторите са извадени от употреба, и се използзва това свързване за което говориш - на бавна скорост двете перки са последователно една на друга, и всяка представлява резистор за другата. Ето картинката каква е, в синия правоъгълник ясно се вижда успоредното свързване на двете перки преди каквото и да е управление с релета.6omi, коя година е колата ти, имаше май още един вариант, при който е така - на бавна степен върти едната само, на бърза - и двете, и пак е с резистор. Ама не знам дали ще успея да я открия точната картинка.
                            Прикачени файлове

Коментар

януари 1998 е регистрирана,а иначе това е вин номера ZFA18200004649119,ако може нещо да ти помогне по него да видиш как трябва да работят тия перки,благодаря ти предварително.

Коментар

Търсих, но или не мога да намеря другата схема, или бъркам, че изобщо има такава. Навсякъде където намерих за ТД 100 - нещата сса свързани така - винаги работят и двете перки, независимо на бърза, или бавна скорост. Така са свързани, че всъщност няма значение дали е една перка, или са две, или са 7, все са свързани успоредно преди управляващите релета, както е в горната картинка.

Коментар

Working...
                                X