Здравейте, колеги понеже вчера си направих профилактика и пълнене на климатика и сега имам няколко въпроса относно работата с него. Въпроса ми е нали е нормално при условие че съм с климатроник като си сложа врътката на 22градуса и другата на ауто и при включен компресор интензите на духане на студено да се променя в смисъл да става понякога по силен или по слаб. И другото къде е температурният датчик в купето който казва на климатроника с каква сила да духа.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Питане за климатроник.
Collapse
X
-
Да.Между копчетата за компресора и клапата, зад рештката. Не си се изразил правилно, като че ли? Интензитетът на студеното не се променя, а само силата на вентилатора който вкарва студено. Като го увеличиш, вкарва повече студен въздух за единица време. Може би това имаш предвид под интензитета на студеното? Другото - температурният датчик само казва каква е температурата в купето, а климатикът си има отделен компютър, който решава с каква сила да духа вентилатора, когато е на ауто.
Коментар
-
ogi28b написа:Интензитетът на студеното не се променя, а само силата на вентилатора който вкарва студено. Като го увеличиш, вкарва повече студен въздух за единица време. Може би това имаш предвид под интензитета на студеното? Другото - температурният датчик само казва каква е температурата в купето, а климатикът си има отделен компютър, който решава с каква сила да духа вентилатора, когато е на ауто.Fiat Bravo 1.8GT 16V 113hp '99
Коментар
-
заблуждаваш се, вентилатора е само един. Има клапа която смесва топъл със студен въздух в различни пропорции, каквито прецени компютъра. Виж каква интересна тема намерих на Сайта на Форума
Коментар
-
ogi28b написа:заблуждаваш се, вентилатора е само един. Има клапа която смесва топъл със студен въздух в различни пропорции, каквито прецени компютъра. Виж каква интересна тема намерих на Сайта на ФорумаFIAT Marea ex
FIAT Cinquecento 0.9i.e.S ex
Alfa Romeo 147 1.9 JTDm
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар