здравейтемоля ви за помощ имам фиат марея 1.6 1.6v когато загрее колата и се включи перката ми падат оборотите, започва да присветва лампата на маслото, на какво може да се дължи падането на оборотите и присветването на лампата?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
" проблемче с фиат марея " дайте съвет
Collapse
X
-
floksЕтикети: –
-
Re: " проблемче с фиат марея " дайте съвет
rosi написа:здравейтемоля ви за помощ имам фиат марея 1.6 1.6v когато загрее колата и се включи перката ми падат оборотите, започва да присветва лампата на маслото, на какво може да се дължи падането на оборотите и присветването на лампата?
Коментар
-
floks
проблемчес фиатче
аз съм жена и ако не съм се изразила добре ме извинете а перката се включва на последната бяла черта преди червената, когато е на място включвайки се падат под 1000-
Коментар
-
Много горе се включва. Предполагам това е втора степен? При мен със същия двигател (и изправен термостат и датчици) първа степен тръгва на около милиметър над средата, а втора на 3 мм над средата. Изобщо не говорим за доближаване на червеното. Като ми се включи втора степен (случва се рядко само като е горещо по светофарите или ако катеря планина на 1-ва и 2-ра) действително оборотите претръпват за момент, но лампата на маслото не ми е светвала. И какво значи падат под 1000, като нормалните на празен ход са си около 900?
Коментар
-
wwalker написа:Много горе се включва. Предполагам това е втора степен? При мен със същия двигател (и изправен термостат и датчици) първа степен тръгва на около милиметър над средата, а втора на 3 мм над средата. Изобщо не говорим за доближаване на червеното. Като ми се включи втора степен (случва се рядко само като е горещо по светофарите или ако катеря планина на 1-ва и 2-ра) действително оборотите претръпват за момент, но лампата на маслото не ми е светвала. И какво значи падат под 1000, като нормалните на празен ход са си около 900?Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
Ex.Opel Astra
Коментар
-
Тоя оборотомер не е особено точен първо. Поне при мен показва с около 50 оборота над реалните.А това за светкането на маслото при мен не светка дори когато се случи оборотите да паднат до около 500 ( тръгване на 2 ра без газ)Може ми моторчето за празен ход не се движи добре и затова не регулира оборотите.Ако е наред няма как от перката да падат оборотите.Има притреперване в момента на пускане но оборотите не падат. Аз дори си тръгвам на 1 ва без газ и стъпковото моторче го поддържа пак оборотите без да падатhttp://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
floks
проблемче с фиатче
. Виж първо колко са оборотите преди да се вкл. перката и на колко падат. После ще ти кажа. --------------------------когато се включи и съм движене няма проблем но ако съм на сфетофар и чакам парвоначално стрелката стои на1 след малко пада пад 1 тогава започва и лампата да присветва
Коментар
-
floks
-
floks
Реклама
Collapse
Коментар