Колеги клапата за въздуха, която спира мръсния въздух отвън спря да работи - седи постоянно отворена. Като натисна копчето да се затвори чува се някакво щракане зад жабката и толкова. Ако някой е имал същия проблем моля да помогне. Става въпрос за Браво 1.8 ГТ. Благодаря предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Клапа за въздуха не работи - помогнете!
Collapse
X
-
...... не "ако някоия", 99% го имат същия проблем. Но вече наистина търси с търсачката че 3 клавиатури изпотроших да обяснявам на всеки защо така става и защо не може да се оправи. Е, може да се оправи но ако свалиш таблото и си купиш нова машинка, но и тя ще се спраска след няколко сработвания ако не още на първото, щото за да се счупи твоята, електрониката дето я следи се е преебала и не я е спряла когато трябва.Мисия невъзможна сори ама такава е истината с клапите на алфа фиат и ланча е не на всички но тези които са изпълнени по този по прост начин се трошат повече. Щото има други които в самата машинка е управлението и е с контакти и прекъсвачи, те няма как да се прецакатПравило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
Абе и с отворена не си е работа, представям си как катеря Шипка а пред мен Шкода Мадара с ремарке, кара незаконно отсечени трупи от бял бор, така красив и зиме и лете но вече на път за гатера където ще се превърне в кофражни дъски за поредният бетонен колос по черноморието а и не само там. И с огромния си черен, грозен пухтящ ауспух бълващ калбета черни пушачи от "екологичния" си мотор пъплеща с 15км/ч нагоре по баира и невъзможноста да я изпревариш заради натовареното движени на шипка. Идва ред да се сетиш за неработещата ти клапа и да проклинаш маиките до 9-то коляно на всеки тъп италянски инжинер сътворил тази така проста иначе ситемка.Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Коментар
-
Това клапата за подаване на сгъстен въздух в купето ли е?Гадно е като неможеш да си херметизираш колата.При мен при висока скорост ако не е затворена от парното почва да духа както когато е пуснатоhttp://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
infineon написа:Това клапата за подаване на сгъстен въздух в купето ли е?Гадно е като неможеш да си херметизираш колата.При мен при висока скорост ако не е затворена от парното почва да духа както когато е пуснатоFiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
infineon написа:Това клапата за подаване на сгъстен въздух в купето ли е?Гадно е като неможеш да си херметизираш колата.При мен при висока скорост ако не е затворена от парното почва да духа както когато е пуснатоКогда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"
Коментар
-
Духа, как да не духа. Когато е отворена клапата, няма какво да пречи на въздуха да влиза свободно в купето, дори и през филтъра. Дори и на 0. Бих посъветвал колегата да си върти клапата за топъл-студен въздух на толкова колкото иска да му е, такак дори и на нула, през вентилацията ще навлиза въздух със зададената температура.
Коментар
-
simeon3000 написа:infineon написа:Това клапата за подаване на сгъстен въздух в купето ли е?Гадно е като неможеш да си херметизираш колата.При мен при висока скорост ако не е затворена от парното почва да духа както когато е пуснатоhttp://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
simeon3000 написа:infineon написа:Това клапата за подаване на сгъстен въздух в купето ли е?Гадно е като неможеш да си херметизираш колата.При мен при висока скорост ако не е затворена от парното почва да духа както когато е пуснатоFiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.
Коментар
-
Някой може ли да ми обясни как един познат на кръсника ми преди години е успял да свали тази машинка на ланчия делта2 без да сваля таблото и после я е монтирал. Кръсника ми се кълне че не биле сваляли таблото. Моята в момента също не работи, въпреки свалянето и и профилактирането и при монтирането на климатика. Но сега - ми се вижда мишън импосибъл. На всичкото отгоре е спряла в затворено положение (поне за лятото за климатика е по добре така. За зимата ще му мисля).
Коментар
-
Е, и аз на ланчата успях да я сваля и да я монтирам пак, не че при нея е по широко за да се пипа, просто незнам как стана, а и едното ушо се счупи ама не му пречи. Свалянето как да е, ама монтажа наистина е мисия невъзможна не ме питаи как съм я монтирал идея си нямам то беше едно лежане едно бъркане си бало мамата. Ве4е на тая въдица не се ловя Днес между другото си оправих пак тая на фита, но тук съм творил яко, едни въжета едни пружини, планки разни, машинка от алфа, релета диоди, баси конструкцията стана ама е на бачка за сегаПравило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Коментар
-
значи лесно се сваля и лесно се монтира без да се сваля таблото но лошото е че доста се виси с главата надолуи ощте по лошото е че за нея ми искат 50лева на моргата иначе какво ли не сам мислил зада си я въстанова ида ми работип.с.на някои колеги им е превартяла в оста на други им и е изронила зъбните колела а на мене самото моторче ми се е скапалоако си намеря подобно бих си я оправил и въстановил защото преди като ми работеше като спра до някои автобус и не му душих отровните лаинаа сега ми е в отворено положение и е много гадно но пък иначе неми се изпотяват стъклата зимата или при влажно времеFIAT BRAVA_ELX 1.6 16V 103HP 97
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар