здравейте, от около месец имам следния проблем, колата ми загрява повече от нормалното (една две черти над средната) и чувам перката твърде често да работи.Първара ми скорост работи.На какво може да се дължи това (термостат, незацепен ремак) ?? Някакви идеи иматели като се има предвид че загрява толкова при нормално метеорологично време 20 градуса някаде и по малко дори?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
загрявааааааа над средата - браво 1.6 103кс 97 ПОМОЩ
Collapse
X
-
Виж тук вече ме накара да се замисля.То радиаторчето беше спукано някъде аз сложих добавка за запушване и всичко си беше наред доста време след това.А сега това греене започна да ми го прави от скоро около 2,3 седмици.Въздух няма проверил съм течноста не мърда.Нямам идеи вече!!Bravo HGT 2.0 20V
Коментар
-
Re: загрявааааааа над средата - браво 1.6 103кс 97 ПОМОЩ
vintiliran написа:здравейте, от около месец имам следния проблем, колата ми загрява повече от нормалното (една две черти над средната) и чувам перката твърде често да работи.Първара ми скорост работи.На какво може да се дължи това (термостат, незацепен ремак) ?? Някакви идеи иматели като се има предвид че загрява толкова при нормално метеорологично време 20 градуса някаде и по малко дори?Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
М/у другото - нали не търиш под вола теле? Все пак времето се стопли, а бензиновият двигател като такъв отделя доста топлина. Твоята охладителна система е от този тип, при който стрелката подминава средата, и тогаава заработват перките, и докато работят - стрелката слиза. Не е от този модел при който стрелката стои закотвена в средата, каквато е моята да речем. Виж - ако моята отиде една-две черти нагоре, имам сериозно основание да се притеснявам. Случайно се сетих че от около 1 месец времето се затопли, и вече не е достатъчно само термостатът да се отвори за да охлади системата, ами се налага и перки. А пперките се вкл. при по-висока темп-ра, а при по-висока - и стрелката ходи нагоре. Все пак следи го непрекъснато, въпреки че ти се струва че не намалява водата, а ако имаш достъп до проПките - пусни малко, може пък някое балонче да види свет.
Коментар
-
миналото лято и аз бях сложил добавки и моята кола почна да грее и стрелката заставаше точно като твоята.незнам радиатора ли се запуши нещо от тогава но най-вероятно да защото сега като съм с нов радиатор стрелката извън града ми седи 2 черти под средата а в града си е на средата точно.радиаторчето на парното ми беше избушило и то и можеби и за това ми грееше преди толкова,сега съм с ново и незнам защо извън града не ми качва 90 ° но в жегите ще видим.според мен от добавката е станал фала но виж и радиаторчето на парното как е1.6 16v Abarth
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар