Здравейте имам Palio Weekend 1.2 с ГИ от 3-4 месеца почна да ми загрява повече от нормалното (според мен нормално) понеже нямам термометър а само стрелкови уред- почти до средата и това като беше студено, а идва лято.Като вляза в задръстване и температурата скача бързо.Спомням си че преди стрелката не е минавала 1/4 от скалата. Помагайте
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Палиото загрява
Collapse
X
-
Не си първия който ми казва, че е нормално да е към средата т.е 90 градуса, но от две години я карам и никога не стигала стрелката до там.Правиха ми едни настройки на газовия инжекцион и на компа показа температура 75 градуса, която я мери на изпарителя и е нормална.Възможно ли е датчика за температурата да е прецакан, или термостата да прави проблемкара PALIO WEEKEND
Коментар
-
Няма място за притеснение колега и при моето Палио е така стрелката е по средата +- 2-3-4 мм според това къде се кара- градско ,градско със задръстване или извънградско. Най-важното е и обърни внимание на това дали се включва перката за охлажданене радиатора. Искам да използвам и случая да те попитам оправи ли се твоята кола с този ГИ (как се държи , разход ,марка) че още се чудя дали да слагам и на моето Палио ГИ (изкушението е голямо 0,71лв литър газ)Фиат Палио комби 1.2 73 коня
Коментар
-
Ами да оправиха ми я, вдигнаха малко налягането на газта от изпарителя някъде до 1,3 и сега е като пушка.Пали си на бензин без проблем и си тръгвам без да я чакам да загрява и да ми хълца и т.н. Направо се родих (да чукна на дърво ) Лошото е , че започна да губи антифриз по малко и трябва да я следя, щото на пръв поглед не мога да установя от къде и доливам.Цената на газта си е отлична 0,70 и си заслужава ГИ дори и да не пътуваш много, печелиш по 1 лв. на литър от разликата бензин-газкара PALIO WEEKEND
Коментар
-
брачет вчера едно момче с опел кадет и той ми се оплаква че стрелката му стояла на средата 90 ° но тя точно там трябва да седи ако всичко е Ок .перката ако не се включи стрелката ще отиде до МАХ поне от опит го казвам миналото лято имах приключения като отидох на море а то ми се стопила буксата на перката и се чудих що загрява толкова и после се осетих че не се включва перка1.6 16v Abarth
Коментар
-
Аз съм с 1,2 75 ПУнто ,мисля същия ДВГ като Палиото, и много др колеги както и на мене стрелката при норм темп. стои малко над 1/4, а вкл перката на или около средата. С нов термостат и радиатор съм! Така че колега няма проблем!Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
(_-_)______////_______(_-_)
Punto75-Вече на жената!
Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004
Коментар
-
Колеги благодаря за отговорите но аз все още не съм убеден, че всичко е наред.Какво имам в предвид: преди 3 дни попаднах в задръстване и като спрях после миришеше на антифриз, вдигнах капака и казанчето ми беше празно, като долях събра около 400-500 грама.Нямам теч от системата, защото от тогава не е губила антифриз, явно е избило от клапана на казанчето.кара PALIO WEEKEND
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар