Здравейте, вчера отворих казанчето за антифриза да видя как е нивото - вс супер само кадето вътре течноста беше кафява, отврат. Да имате идея от каде се източва течноста, тъй като мисля че е уместно да я източа и да налея чиста вода + антифриз, да не вземе да се запуши нещо от тази мърсотия. Лесно ли става и мога ли да го направя сам, без майстори и т.н.Благодаря предварително!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Източване и смяна на охладителната течност
Collapse
X
-
Sev написа:на 1,6 - от долния маркуч на радиатораняма друг вариантлесно ене е лошо да си приготвиш и 10-на литра водада напълниш 2-3 пъти защото винаги остава антифризи така да промиеш лекослед това 3 литра концентрат с 3 литра дестилирана водаBrava 103HP
''Фиата тръгва там където Голфа спира''
Коментар
-
miro2177 написа:Sev написа:на 1,6 - от долния маркуч на радиатораняма друг вариантлесно ене е лошо да си приготвиш и 10-на литра водада напълниш 2-3 пъти защото винаги остава антифризи така да промиеш лекослед това 3 литра концентрат с 3 литра дестилирана водаFiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.
Коментар
-
simeon3000 написа:На загрят двигател се прави всичко това и внимавай да не се изгориш!Brava 103HP
Коментар
-
Не знам колеги защо давате такива съвети на човека като във всяко ръководство пише, че операцията се прави НА СТУДЕН ДВИГАТЕЛ. Отделно от това 1.6 и 1.8 моделите си имат и пробка на блока за източване на антифриза. Някъде около стартера била, нямам 1.6 че да кажа точно къде.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
spark написа:Не знам колеги защо давате такива съвети на човека като във всяко ръководство пише, че операцията се прави НА СТУДЕН ДВИГАТЕЛ. Отделно от това 1.6 и 1.8 моделите си имат и пробка на блока за източване на антифриза. Някъде около стартера била, нямам 1.6 че да кажа точно къде.
Коментар
-
Sev написа:разхлабваш скобата като е студена, иначе трудно ще бръкнешпалиш докато загрее добремахаш капачката от разширителния съд изхлузваш маркуча и си готов... след това да не сипеш студена вода от чешмата :D слагаш топлапалиш да повърти докато отвори термостатапосле още веднъж същото упражнениеBrava 103HP
Коментар
-
Sev написа:определено трябва да е неработещ :DBrava 103HP
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар