Аз миналата година цяло лято съм бил със неработещ термостат.Есента като взе да става студено се светнах какво става и отидох и си сложих един BEHR.Понеже си следя средния разход - след смяна на термостата разхода ми падна с около 1 литър бензин. Не съм предполагал че има такова голямо значение.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
да споделим опит за ТЕРМОСТАТ
Collapse
X
-
Facet +Засега безупречен - една идея (половин милиметър) под средата и на къси и на дълги пасове. Като повися в задръстванията се вдига малко над средата, но перката веднага я връща където и е мястото. Сложих го в началото на есента.Старият (оригиналния Behr) беше добре лятото градско, но като захладня взе да сваля температурата като набера малко, а извън града даже лятото стоеше на четвърт(около 70’).
Коментар
-
Re: да споделим опит за ТЕРМОСТАТ
u_bo написа:по идея на колегата YAROSHKHнека всеки напише марка термостат , който е позвал, до него + или - АКО желае (щото на мен ми е писнало и не ми се споделя просто) да напише по-подробно защоиначе марки : FACET, EPS, BEHR, MOTORAD, WERNET , WAHLERето от мен:WERNET -BEHR -и двата със сигурност не са ментаци , но са много инертни, смених вернетта с бер-а , НО разлика нямаше в поведението на температурата.АКО някой има забележки - моля на ЛС ... а, за самоделките опишете ги наапример така - "самоделка от Рено5 Вернет - "
Коментар
-
"самоделка от Рено5 Вернет - "Нямам никакъв опит с други дори и оригинални да са! И като се замисля ... може би по-добре. На компютърна диагностика не отчита грешки,т.е. температурния датчик е здрав все още и отчита нормални стойности в работен режим.Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
http://www.keepfighting.ms
Коментар
-
Riki888 написа:Аз миналата година цяло лято съм бил със неработещ термостат.Есента като взе да става студено се светнах какво става и отидох и си сложих един BEHR.Понеже си следя средния разход - след смяна на термостата разхода ми падна с около 1 литър бензин. Не съм предполагал че има такова голямо значение.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
моя не съм го сменял все още, според мен бързо достига работна температура и си я държи, както съм отбелязал със зелената стрелка.карам повече градско и забелязвам напоследък че като има повече изкачване или като вися в "задръстване" и карам бавно най-много на втора, загрява до където съм отбелязал със червената стрелка. там някъде се включва перката (чувам как падат оборотите на двигателя). нормално ли е това, или има някакво закъснение при затварянето на термосата? може ли да е от антифриза? случвало ми се е и при по-ниски температури ...Fiat Marea SW 1580 16V ELX 182A4000 10/96
Moonsteppers - All over the world and beyond ...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар