Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

за какво служи това копче?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Re: за какво служи това копче?

vintiliran написа:
    копчето с червено дето е отбелязано за какво служи?При включен климатик трябва ли да е натиснато.Мисля че е да варти въздуха в само в купето прав ли съм?И пречи ли ако постоянно е включено?
    Когато ми правиха профилактика на климатика попитах за какво е това копче,отговора на майстора беше-пускай го само когато караш по черен и прашен път,зартваря притока на въздух отвън и не замърсява въздуха в купето,когато го включиш се чува едно леко хлопване,по този начин не се запушва и поленовия филтър от прахта,на мен специално не ми се е налагало да го пускам това копче.
    Marea HLX 147ps

Коментар

Нормалните климатици не вкарват пресен въздух, а само въртят този в помещението. Нямат капацитет да охлаждат постоянно влизащия отвън. При колите климатиците имат този капацитет, но е за сметка на разхода и малко по-бавно охлаждане (в сравнение ако въртиш само въртешния въздух). Аз лично си предпочитам свежия въздух и преглъщам незначително по-големия разход, а и както колегите по-горе казаха - свежия въздух гарантира, че стъклата не се потят даже и в много влажно време. Използвай това копче да спреш притока отвън когато стоиш в задръстяането зад някои дизел

Коментар

М/у другото - колко ти харчи колата с този двигател 1.6, 16В, 103 коня?[/quote]Благодаря ти за изчерпателния отговор!! Разхода ми е 8 извънградско и 12,13 градско с обикновенна АГУ среден разход 10
        Bravo HGT 2.0 20V

Коментар

bicho1976 написа:
          През жабката по-лесно ще видиш дали отваря клапата.
          Наистина, определено е по-лесно да сваляш жабка на 11 винта, за някои от които трябва специална къса отвертка, и да внимаваш да не строшиш плафончето, отколкото да свалиш 2 винта горе при чистачката, откъдето може да се смени и филтъра (99.7 % ще трябва)
          alex_ent написа:
          Използвай това копче да спреш притока отвън когато стоиш в задръстяането зад някои дизел

Коментар

Re: за какво служи това копче?

vintiliran написа:
            копчето с червено дето е отбелязано за какво служи?При включен климатик трябва ли да е натиснато.Мисля че е да варти въздуха в само в купето прав ли съм?И пречи ли ако постоянно е включено?
            На моята на сенника за шофьора има една диаграмка, където е обяснено какво Max defrost са го кръстили...
            FIAT BRAVO SX 1.6 16V '96 ex...
            FIAT Doblo Cargo 1.9 JTD
            Alfa Romeo 147 1.9 JTD '01 now

Коментар

ogi28b написа:
              bicho1976 написа:
              През жабката по-лесно ще видиш дали отваря клапата.
              Наистина, определено е по-лесно да сваляш жабка на 11 винта, за някои от които трябва специална къса отвертка, и да внимаваш да не строшиш плафончето, отколкото да свалиш 2 винта горе при чистачката, откъдето може да се смени и филтъра (99.7 % ще трябва)
              [/quote]Какви 11 болта,отваряш жабката на горният капак има пласмасови винтчета,просто ги завърташ и капака пада.става за две секунди.Колега ти си развивал нещо друго май.
              Фиат Брава 1.4 12V 1998г

Коментар

Не знам какъв модел ти е жабката, но моята определено е едно цяло неразглобяемо, което се държи на 10-11 винта за таблото.Или говорим за различни неща, или за едно и също, което в твоята и в моята е направено по различчен начин. Снимай твойто, пък аз ще снимам мойто, да видим разликите.

Коментар

И на мен ми е много чудно как отвътре може да се види клапата. Вероятно колегата bicho1976 говори за този капак в жабката (вж. снимката), който наистина се сваля лесно. Ама оттам да се види клапата...Подкрепям Оги, че отпред, откъм филтъра на климатика е по-добрият вариант. :D
                  Прикачени файлове
                  ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

Ей оттук се вижда клапата. http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1...3917088678.JPG Некавам че и отпред откъм филтъра не се вижда но по-лесно се сваля капакана жабката.
                    Фиат Брава 1.4 12V 1998г

Коментар

направо застани зад един камион и натискай копчето да видиш разликата :P

Коментар

При мен тая екстра не работи.Някой да знае какво точно трябва да се смени и колко струва горе-долу?
                        Bravo SX 1.6 16V 103hp '98
                        GPS-5"+iGO Navigation

Коментар

vipooo написа:
                          направо застани зад един камион и натискай копчето да видиш разликата :P
                          Това май ще е май лесния вариянт !! :D Благодаря на всички колеги за мненията !!
                          Bravo HGT 2.0 20V

Коментар

Малко по-горе изразих съмнение, че клапата може да се види отвътре. Е, посипвам си главата с пепел - изглежда че може! Днес по друг повод имах възможност да погледна какво се вижда на Браво (не е на моята Брава, от която е снимката по-горе). Вероятно е ясно, но да кажа, че снимките са направени при свалена жабка (това Браво няма
                            Прикачени файлове
                            ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

Само дето така и не стана ясно, какво е това, което се развива с два винта и се вижда клапата. Моята жабка е друг модел, сваля се цялата, както казах на 10-11 винта е. Дано някой да снима тая дето е с "капак", "прозорче", или каквото е там...

Коментар

От тук се развива.
                                Прикачени файлове
                                Фиат Брава 1.4 12V 1998г

Коментар

Working...
                                X