Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Зареждане на климатик-цена?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

На изпарителя има датчик за замръзване, който спира компресора при 4 градуса. Така че най-ниската възможна температура е 4 градуса. Теоретично де, само от тази гл. точкаМоя го напълних миналата седмица, при 24-25 околна, температурата на средните духалки беше 9 - 9.5

Коментар

ogi28b написа:
      На изпарителя има датчик за замръзване, който спира компресора при 4 градуса. Така че най-ниската възможна температура е 4 градуса. Теоретично де, само от тази гл. точкаМоя го напълних миналата седмица, при 24-25 околна, температурата на средните духалки беше 9 - 9.5
      Днеска ми мереха температурата на средните духалки.При околна температура 28 градуса ,в духалките ми беше 7,3 градуса и майстора ми каза ,че е като по учебник.
      Nissan Primera 1.6 16v P11
      ex.Fiat Bravo 1.6 16v

Коментар

Незнам как трябва да се променят оборотите но аз като пусна климатика си остават на 800 об. А би трябвало да се вдигнат поне на 1000 (предполагам) на 800 об. духа около 13 градуса. Като ги вдигна над 1000 и веднага спадат на 10 гр.
        Fiat Bravo 1.2 16v
        http://www.spritmonitor.de/en/detail/298072.html

Коментар

А мойте падат и едвам потеглям
          Bravo SX 1.9TD 75

Коментар

bochi написа:
            Незнам как трябва да се променят оборотите но аз като пусна климатика си остават на 800 об. А би трябвало да се вдигнат поне на 1000 (предполагам) на 800 об. духа около 13 градуса. Като ги вдигна над 1000 и веднага спадат на 10 гр.
            За оборотите все си мисля, че не трябва да се променят. Какво имам предвид, електрониката винаги например се опитва да държи оборотите на празен ход в нкакъв диапазон 800-900об. Внасянето на допълнителен товар води до падане на обороти, съответно ЕКУ-то подава сигнал за вдигане на оборотите които всъщност пак си остават в същия диапазон. То ако се вдигаха обороти от всички консуматори, зимата всеки щеше да си пръпка на 2000об.

Коментар

Даниел Спасов написа:
              cheruna написа:
              нека колегите Riki888 и Даниел Спасов (гледам и двамата са от София) да споделят къде са има напълнили климатиците. След като са доволни, то и други хора да се възползват. И още нещо. Случайно да е станало дума, че освен пълнене и проверка се предлага и чистене и дезинфекция на системата. Защото е нещо нужно, мисля аз, пък никой не споменава да го прави.
              Извинявам се предварително, за качеството на снимката. Червеното кръгче е сервиза и бензиностанцията на Дунев,срещу комплекса на ЦСКА, а синьото на сервиза, където правят диагностика и зареждане на климатици.Много съм доволен от обслужването.
              Колега нещо немога да се ориентирам моля те дай ми точен адрес или покажи в БГ МАПС , че нито го виждам кой квартал е това нито знам бензиностанцията на Дунев коя е... ;(

Коментар

басейна на червено знаме знаешли го къде е? сервиза на дунев е почти срещу него а ако идвач от гео милев спускаш надолу подмини кръстовището и си там

Коментар

Фреона е мормално да намалее през зимните месеци, но не повече от 10%. Ако има по голямо отклонение вече трябва майстор а не някой дето прави хладилници да ти долива. Това с пълнене на газ и ултравиолетковата светлина е добре да се направи, но ако имаш проблем в радиатора - как ще го хванеш точно откъде е??? Абсурдно е. Това би помогнало да се хване теч по системата, като изключим радиатора. Ако имате проблем в него колеги Ви препоръчвам естествения климатик
                  FIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98

Коментар

Точно с ултравиолета се намират пробивите дори и при радиатора се вижда каде е теча.
                    Обичам си работата.

Коментар

Valentin_V написа:
                      Точно с ултравиолета се намират пробивите дори и при радиатора се вижда каде е теча.
                      Нетвърдя че разбирам, но ми се струва трудна задачата да оправиш радиатора по подобен начин. Дано все пак си прав

Коментар

Не се оправя но се открива пропуска. След това е ясно сваляне на радиатора и заваряване на аргон.
                        Обичам си работата.

Коментар

Valentin_V написа:
                          Не се оправя но се открива пропуска. След това е ясно сваляне на радиатора и заваряване на аргон.
                          Именно - това имах в предвид

Коментар

Някой случайно да знае дали някъде в Сухата река (София) мога да си напълня климатика с фреон? Или поне някъде наблизо в този район....

Коментар

ogi28b написа:
                              Сигурно дезинфекцират ИЗПАРИТЕЛЯ, ама как ще стигнт до него, без да разглобят колата... Всъщност на него се отлага влагата, и става благоприятна среда за развъждане на бактерии и миризми.
                              Здравейтe,Имам марея уикенд 1.9ТД.Не зная къде точно се намира изпарителя и дали има ваничка или нещо подобно за събиране на конденза при работа на климатика.Ако има такава ваничка би трябвало да има и тръбичка за отичане на събралият се конденз.Ако знаете къде се намират тези неща ще помоля да ми обясните,защото ми се струва,че там мухлясва и после се носят неприятни миризми.Има спрейове за почистване,но като не зная къде е точно този изпарител не мога да стигна и до него.С уважение,И.Иванов.
                              Фиат марея уикенд 1.9ТД100

"Доброто винаги побеждава злото.Така че, който победи,той е добрият!"

Бат Бойко победи...но се оказа,че не е добрият!!

Коментар

Working...
                              X