Gecata_82 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Бравото загрява
Collapse
X
-
-
u_bo
вземи си за 10 - 15 лв един цифров термометър със сонда и го шибни някъде в купето,хвани сондата близо до датчика на термостата - така ще имаш по--точна представа
Коментар
-
ogi28b написа:НЕ НА БЛОКА!!! Той подава инфо за таблото. Смени СИНИЯ(Ако написаното не е вярно, сега е момента някой да ме опровергае. )
Коментар
-
Stefan Hadjov - Понеже каза, че не си чел тази тема, приемам че все още е така. Та в тази връзка - колегата се оплаква от включване на перките преди термостатът да е пропуснал и капчица през системата. Мисля че за това е виновен синият датчик. Не помня да е казвал че се съмнява в показанията на уреда. Тъй като двете неща са изградени независимо, напълно е възможно едновременно да има проблем в синия дтчик, както и да има невярно показание на уреда на таблото.
Коментар
-
u_bo
ogi28b написа:Stefan Hadjov - Понеже каза, че не си чел тази тема, приемам че все още е така. Та в тази връзка - колегата се оплаква от включване на перките преди термостатът да е пропуснал и капчица през системата. Мисля че за това е виновен синият датчик. Не помня да е казвал че се съмнява в показанията на уреда. Тъй като двете неща са изградени независимо, напълно е възможно едновременно да има проблем в синия дтчик, както и да има невярно показание на уреда на таблото.
Коментар
-
ogi28b написа:Stefan Hadjov - Понеже каза, че не си чел тази тема, приемам че все още е така. Та в тази връзка - колегата се оплаква от включване на перките преди термостатът да е пропуснал и капчица през системата. Мисля че за това е виновен синият датчик. Не помня да е казвал че се съмнява в показанията на уреда. Тъй като двете неща са изградени независимо, напълно е възможно едновременно да има проблем в синия дтчик, както и да има невярно показание на уреда на таблото.
Коментар
-
u_bo
ogi28b написа:u_bo, не знам, какво имаш предвид? Пих суттринта о ракията на шефа, ама малко, една капачка, щото сме на работа все пак, а до преди малко пих нещо на което отпред пишеше Кайлъшка. Сигурно е било ракия. Имааше подобеен аромат и вкус.Та защо питаш какво съм пил?
Коментар
-
Здравейте колеги. Ще сменя датчика на блока, защото от там ми сълзи антифриз. Малко, но все пак. А и защо този датчик не е завит до край, не знам?! Предишните майстори са и били огън . След като сменя този датчик, ще обезвъздуша хубаво. Ще видя дали има някаква промяна (едва ли). А относно проблемите ми са два- ще се опитам да обобщя:1. Първо палене за деня (мотора е бил студен). След няколко минути, температурата се вдига до 1-ва чертичка след средата. Термостата тъкмо отваря. Първа степен на перката се включва. Температурата се вдига с около половин деление. После бързо пада на 2 чертички под средата. Перките си спират. 2. Карам извън града. Температурата стои на една/две чертички под средата. Спирам (мотора е запален) или почвам да карам много бавно. Перките се включват бързо (една/две минути). Това се случва при външна температура на въздуха около 15-20 градуса и повече.Bravo 1.8 16V GT ex.
Fiat Croma 1.9 16V mjet
Коментар
-
Здравейте,понеже прочетох почти всички теми във форума и имам същия проблем,реших и аз да се включа.Бравото ми си загрява от както съм го купил и реших да направя нещо по въпроса.Смених термостат,датчик за температурата който е на главата,датчика на радиатора,радиатора за парното вътре в купето,реостат,резостор,всички букси,диагностика на електорниката,основен ремонт на климатика и нищо.Не искам да казвам колко пари дадох че няма да ми повярвате.Общо взето всичко работи колата е загряла до червено а като я измеря с лазерен термометър е на 87 градуса.Перката ми включва само като се пусне климатика или като стигне 2 черти под червеното.Отивам да си сложа мързеливка защото ми писна наистина.Ако някой ми каже какво да сменя отивам и го сменям,но не съм сигурен че остана нещо такова.Радиатора ми загрява от дясно а от ляво е 20-30 градуса по хладък.При вас така ли?Да сменям ли радиатор.Не знам дали има шанс да е гарнитура,но трима майстори ми казват че не е.Но вкрайна сметка и нея мога да сменя само да спре да ми показва червено,че ме побиват тръпки
Коментар
-
ivo5289 написа:...Общо взето всичко работи колата е загряла до червено а като я измеря с лазерен термометър е на 87 градуса.Перката ми включва само като се пусне климатика или като стигне 2 черти под червеното... (Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар