някой запознат ли е с тази скала за температура коя чертичка на колко градоса отговаря че гледах бая скали но като тази не видях да има обеснена , смених си термостата с термостат от рено 5 и ме съмнява че и тои е фалшив маи или да съм го повредил като го пъхах в маркучя , е по добре е от стария червената стрелка е от стария, а жълтата стрелка е новия това е извън градско. градско вдига около средата тук там по някога над средата със една чертичка и се включва винтелатора но незнам коя степен 1 или 2. кадето е зелената черта там някаде се включва перката ако знае някои каде се включва 1 и 2 степен нека да подскажи благодаря предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
малко помощ за скала за температура
Collapse
X
-
колега не е да те разочаровам но дори и с новия термостат и на извън градско не е нормално стрелката да ти седи на жълтата черта която си посочил трябва да е поне на тази дебелата в средата която е преди твоята зелена която си маркирал.За включването на перката първа степен със сигурност се включва от зелената за втората ще те излъжа.Нека и други колеги се произнесат но според мен май и новият ти термостат не работи както трябваMarea Wekeend 1999 1.6 16V
-
Според мен работи почти идеално...! Сега ще кажа на мен как ми е: Извънградско-половин или една черта над жълтата,градско-там където е твоята включва перката...Това значи че е горе долу добре..За втора степен: не ми е включвала,само когато съм пускал климатика лятото :DFiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.
Коментар
-
жълтата черта- там моторчето за празен ход тъкмо отваря напълно, т.е. до нея работи на смукач. затова е изключено това да е нормалната работа на мотора. зелената е 1 степен на перката, 2ра е 2 черти след средата. нормалната темпр извънградско е 1 черта под средата до средата! все пак е диапазонLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
PaUnOff написа:Според мен работи почти идеално...!
Коментар
-
здравейте значи колата ми по прозорци и колани е 97г, значи би трябвало да е със два датчика , относно че термостата отваря по рано и аз мисля така ,затова питам коя чертичка на колко градоса отговаря . а за смукачя мисля че затваря на 50 ,55 градоса но можи и да бъркамFiat Bravo 1.6 16V SX Бензин 97г 103 к.с. Метан
Fiat PUNTO MKII 1.2 8V. 60к.2000г
Коментар
-
ogi28b написа:PaUnOff написа:Според мен работи почти идеално...!Brava 1.6 EL, '98
182A4
Коментар
-
Ами ако маркучите ти загряват преди стрелката да стигне нормално положение - термостатът е за смяна! А ти нищо че си с 98-ма година кола, пак може да си с два датчика, при която система стрелката ходи нагоре-надолу. Все пак новата система не я започват от 1 януари , за да кажеш - 98-ма така, 97-ма - иначе.
Коментар
-
ogi28b написа:Ами ако маркучите ти загряват преди стрелката да стигне нормално положение - термостатът е за смяна! А ти нищо че си с 98-ма година кола, пак може да си с два датчика, при която система стрелката ходи нагоре-надолу. Все пак новата система не я започват от 1 януари , за да кажеш - 98-ма така, 97-ма - иначе.Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г
Коментар
-
А може ли самото табло да е проблема? При мен температурата си подскача както си иска- първо е нормална, после скача на максимум, после пада, задържа се нормална, скача изведнъж, като ударя пак пада... Да не говорим за датчика за нафтата. На връщане от Пловдив до София вместо да намалява само се качваше :D Направо ми се напълни резервоара до горе! Де да беше реално...Bravo SX 1.9TD 75
Коментар
-
Stoen написа:А може ли самото табло да е проблема? При мен температурата си подскача както си иска- първо е нормална, после скача на максимум, после пада, задържа се нормална, скача изведнъж, като ударя пак пада... Да не говорим за датчика за нафтата. На връщане от Пловдив до София вместо да намалява само се качваше :D Направо ми се напълни резервоара до горе! Де да беше реално...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар