Днес като се опитах да пусна климатика да поработи малко /т.к. съм чувал, че е хубаво и зимата да се пуска от време на време за малко, а последно го бях правил около Нова година/ и установих, че климатика не работи. Не изстудяваше въобще! По принцип на мойто Браво 1.6, 1998г., като пусна климатика и оборотите леко се качват. Днес забелязах, че оборотите непомръдват. Когато работи колата с климатик, на старт е по тромава и тегава. Пробвах и в движение, също върви, както и без включен климатик.Някаква идея от какво може да е ? помислих си за момент да не е от бушон, ама ме самнява, а и незнам къде се намира.Последния пък като го пусках около Нова година си работеше.10х и поздрави!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Климатика не работи!
Collapse
X
-
zzzz323 написа:Вариантите са;копче на климатика,някои кабел да се е откачил от компресора или магнитната плоча на компресораFiat Bravo 1.6, 16V, 103 к.с.,
182A4.000, 1998г.
Коментар
-
ogi28b написа:Да подкрепям това което казва колегата "Шматката" (култов ник!) - преди да се търси какъвто и да е проблем, трябва да е сигурно че в системата има номиналното количество хладилен агент.Fiat Bravo 1.6, 16V, 103 к.с.,
182A4.000, 1998г.
Коментар
-
martez написа:ако е компресора........ мамата си трака, че ме одерат живEx Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
Колега,мисля че фреона е "изтекъл".Миналата година ходих на майстор,намери спукан маркуч.Смених го и като напълнихме системата да и го пуснахме да поработи взе да пращи и трака и майсторчето се произнесе "Отиде ти компресора".Свалих го преди месец, оказа се че ок.Сега климатика ми бачка и на под 10 градуса температура ...
Коментар
-
martez написа:ogi28b написа:Да подкрепям това което казва колегата "Шматката" (култов ник!) - преди да се търси какъвто и да е проблем, трябва да е сигурно че в системата има номиналното количество хладилен агент.www.CarProfi-BG.com
Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
Зареждане и ремонт на автоклиматици.
Най-атрактивните цени в София!
Коментар
-
crush написа:martez написа:ogi28b написа:Да подкрепям това което казва колегата "Шматката" (култов ник!) - преди да се търси какъвто и да е проблем, трябва да е сигурно че в системата има номиналното количество хладилен агент.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
Гледам че се цитират неща, които нямат нищо общо, затова айде и аз в групата на цитиращите, с безсмислен цитат.dudulia написа:crush написа:martez написа:ogi28b написа:Да подкрепям това което казва колегата "Шматката" (култов ник!) - преди да се търси какъвто и да е проблем, трябва да е сигурно че в системата има номиналното количество хладилен агент.
Коментар
-
Прочети темата от линка на Оги, там пише много добре обяснено за грешките. При желание от твоя страна може да минеш и профилактично да прегледам за пропуски и има ли изобщо фреон при теб.www.CarProfi-BG.com
Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
Зареждане и ремонт на автоклиматици.
Най-атрактивните цени в София!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар