Здравейте. Имам следния проблем. Духалката в колата ми работи само на последната степен. На 1,2,3 не работи а на 4 ба4ка. С парното нямам проблеми. Но всеки път когато реша да сгрея колата или ми се запотят стъклата съм принуден да пускам на 4. Мисля 4е е изгоряло някво съпротивление, тъй като предполагам 4е на 4-та степен веригата не минава през съпротивлени и затова само там работи. Отварях клу4а за да видя дали там е проблема, но изглежда там всичко си работи - клемата е добре. Имам Пунто от 4 месеца и сум малко невежа, та ако някой може да ми помогне ( да ми каже ако е отварял и знае къде да търся тоя резистор ако изобщо е там проблема) да пише. Благодаря предварително...P.S. Пунтото е ЕLX 95, 1.2, 75 к.с.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с вентилацията на Пунто.
Collapse
X
-
gal76 написа:званни на 0888430104 дати кажаCSI in the CAR !!!
Mancuzo Fiat PUNTO 1.7DS 176B3.000,около (6,7л-11л /100)София.
ПО-ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "Дизел"
Коментар
-
Не че обаждането помогна но....Цитирам отговора на един пич от друг форум:Съпротивленията не се намират в ключа, а на един блок под жабката до вентилатора. Като се напъхаш в краката на пътника и погледнеш под жабката, ще видиш един блок с размери приблизително колкото цигарена кутия, хванат с 2 винта към въздушната тръба. В него влиза една букса с 4 кабелчета в нея. Там ти се крие проблема. При мен беше повредена самата букса, но може и резисторния блок да си е отишъл.Нямам време да погледна, като видя за какво става въпрос ще пиша какво е станало...Fiat Punto 1.2 ELX (7л-10л/100)
Коментар
-
Yellow_Flash_Colorz_PDT_49 Yellow_Flash_Colorz_PDT_49 Yellow_Flash_Colorz_PDT_49CSI in the CAR !!!
Коментар
-
Нямам време да погледна, като видя за какво става въпрос ще пиша какво е станало...Бях забрави за темата за което се извинявам. Проблема е решен. По нагоре в темата се казва за един резисторен блок (под жабката в краката на пътника до шофьора). Там се крие проблема. Ключа има 4 степени (не броя "0"). 4-та степен НЕ минава през съпротивление. 1-ва, 2-ра и 3-та са през този резисторен блок. Последователно на съпротивленията е свързан термопредпазител. Именно там беше проблема при мен. Този термопредпазител беше изгорял. Затова само на 4та степен ми работше. Смених предпазитела и всичко е ОК. Не се препоръчва да се запоява заради вибрациите в колата но не ми се знимаваше с точково заваряване и си го запоих. Вече към 4 месеца нямам проблеми.(А то като проблем може само да се разпои и да спре да работи отново).Проблема е решен.Fiat Punto 1.2 ELX (7л-10л/100)
Коментар
-
честитоCSI in the CAR !!!
Коментар
-
Те само "бегачките" са с 4 степени. С твоето муле къде се ръгаш в гювеча? Yellow_Flash_Colorz_PDT_07.:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
да само 75-ците са с 4 степениPunto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
(_-_)______////_______(_-_)
Punto75-Вече на жената!
Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар