Смених си термостата и наблшдавам следното нещо - в горната част на разширителния съд преди да е отворил термостата през малкото маркуче влиза атифриз, който като че ли е примесен с въздух(или така ми се струва), защото сякаш бълбука. Преди да сменя термостата не правеше така, но тогава термостата беше постоянно отворен и водата непрекъснато се въртеше и през радиатора. Каква може да е причината?Не добро обезвъздушаване, гарнитура, пукната глава?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Интересно явление след смяна на термостат
Collapse
X
-
Re: Интересно явление след смяна на термостат
rudiem написа:Смених си термостата и наблшдавам следното нещо - в горната част на разширителния съд преди да е отворил термостата през малкото маркуче влиза атифриз, който като че ли е примесен с въздух(или така ми се струва), защото сякаш бълбука. Преди да сменя термостата не правеше така, но тогава термостата беше постоянно отворен и водата непрекъснато се въртеше и през радиатора. Каква може да е причината?Не добро обезвъздушаване, гарнитура, пукната глава?Bravo 1.2 16v
Lancia Dedra 1.8 16v
Suzuki GSXR250R
-
Аз се опитах да обезвъздуша, като напълних казанчето до макс-делението и след това отвих пробката в горната част на радиатора и я завих чак след като от нея протече антифриз. Има ли друго място откъдето да се обезвъздушава или е само това и трябва да повторя операцията?Fiat Bravo 11'97
1.4 12V A/C
Коментар
-
другото място за обезваздушаване е на едната от трабите които отиват кам парното зад самия двигател таи като там е наи високо явно остава ваздухзапалиха двигателя и тогава той чу 4-римата да работят в перфектен синхрон, 1.6литровия 16клапанов Фиат Браво леко ръмжеше доволен от това че са го събудили
Коментар
-
Тук направих тема като сменях моя термостат преди няколко години - http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=4329Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар