Здравейте колеги. Днес реших да сменя датчика на водата на Мареа 2,4тд. На пръв поглед ми изглеждаше лесно. Купих от магазин датчик , който магазинера ми каза че става, нищо че е френски и няма като моя червена глава. Като изключим това ми изглежда еднакъв. Но като го сложих стрелката за градусите на "водата" отиде в максимума дори там кадето няма скала и остана там Махах буксата сглагах я отново, но без ефект. Палих колата махах акумолатора същото стрелката и при запалена и огасена кола си седи в едно положение. Моля дайте съвет. И дали ако сменя отново датчика с друг ще се върне в обичайно положение
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
датчик за температура на вода
Collapse
X
-
Колега, извинявай, ама как така отиваш в магазина, и някой ти казва - "купи това, става." - и ти казваш добре, плащаш и заминаваш. Датчика на мареа 2.4 ТД има съответния си оригинален номер на резервната част. Само и единствено по този номер може да се търси датчик. Няколко ома разлика са достатъчни да ти преместят стрелката и да си мислиш че ти показва грешно, както в случая. Върни този датчик, и поискай да ти възстановят парите в пълен размер, и после като търсиш - датчикът който купиш трябва да отговаря на този оригинален номер на ФИАТ: 7738581
-
Лошото е че сега сложих стария датчик и снего стрелката си остана в крайно ляво но той е с откъснато краче и не мога да сложа буксата и не знам дали нещо не даде на маса или компютъра започна да отчита грешка. Просто се притеснявам че стрелката отиде там а със стария седеше долу в начално положение а сега нещефиат мареа 2.4тд
опел фронтера
Коментар
-
Ако не е тайна, за кой датчик си говорим ? Защото ми се струва че те подведох, да търсиш друг....Този, или пък този ? Одеве имах предвид този на радиатора
Коментар
-
Колега, извинявай, но ти всъщност какво си искал да направиш първоначално, и защо, ако не е тайна? Ако си искал да смениш датчика за вода (не знам дали има такъв в мареа 2.4 ТД ), и вместо него си развил датчика за температура, и на мястото на този датчик за температура си навил датчик за вода, това не е добре...
Коментар
-
Колеги оставих последно новия датчик и сутринта се запътих към майстор за съвет и както става в приказките тъкмо спирам пред него/минал съм не повече от 2км. / и да му покажа проблема със стрелката и другите неволи и тя се беше върнала в нормално положение има ли някой адекватен отговор. защото имаше много работа в сервиза и не оставих колата всъщност имаше ли смисъл явно и новия датчик работи но защо се получи това със стрелката на градуситефиат мареа 2.4тд
опел фронтера
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар