От известно време забелязах че антифриза ми от казанчето периодично изчезва.Горе долу по 500мл. на 2000км. на какво може да се дължи това.Най странното е че когато колата работи никъде не се вижда да има теч.Когато е на място също,озадачен съм какво може да бъде.Казаха че може да е от гарнитура на глава но би трябвало постоянно да пуши само че как да разбера когато в тоя студ тя и без това си пуши.Някакви идеи какво може да е.Колата е мареа 1.6 16v 1999г.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фиат мареа антифриза изчезва!
Collapse
X
-
Проверете си предпазно испускателния клапан на разширителния съд. Ако стои отворен като нищо ще изгуби толкова за 2000 км.Развивате леко на загрял мотор и трябва да изсъска - но внимателно развивайте, не отведнъж а постепенно.Ако пък е гарнитура, би трябвало да прави балончета в разширителния съд.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
-
Re: Фиат мареа антифриза изчезва!
fiatini написа:От известно време забелязах че антифриза ми от казанчето периодично изчезва.Горе долу по 500мл. на 2000км. на какво може да се дължи това.Най странното е че когато колата работи никъде не се вижда да има теч.Когато е на място също,озадачен съм какво може да бъде.Казаха че може да е от гарнитура на глава но би трябвало постоянно да пуши само че как да разбера когато в тоя студ тя и без това си пуши.Някакви идеи какво може да е.Колата е мареа 1.6 16v 1999г.Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г
Коментар
-
и на моята мареа периодично наливам по малко антифриз, при мене изтича /изпарява/ от тапата на разширителния съд.сменях я два пъти но пак си има лек теч. а иначе по едно време ми бълбукаше течноста вътре - не знам защо предполагам й трябваше обезвъздушаване, но вече бълбука съвсем леко. би трябвало сама да се обезвъздушава.
Коментар
-
Има течове които се проявяват само в движение на автомобила.Примерно от радиатора.Когато шофираш със 90 км/ч от натиска на въздушната струя пукнатината се отваря и от там се губи течност.Същото може да се получи и при някой маркуч ,но рано или късно с по внимателно вглеждане теча се хваща.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
хванах го...тече радиаторчето на парното не съм го видял до сега защото съм с гумени стелки и все си мислех че водата в тях е от снега да ама не и не стига това ами то си тече когато карам като е на място няма проблеми.Хубавата новина е че ще мина леко радиаторчето не е скъпо а и ми олекна че двигателя е ок че ме уплашиха че може да е гарнитура и още куп работиMarea Wekeend 1999 1.6 16V
Коментар
-
dimitar_611 написа:A нормално ли е това бълбукане в разшерителното казанче за БРАВА1,9ЖТД,и радиаторът да е топъл само в горната част.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар