И при мен се усеща този мириз,но не мисля че имам проблем с радиатора на парното.За година и половина не съм доливал грам антифриз,а и навсякъде е сухо.А потенето на прозорците го отстраних след смяна на поленовият филтър.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Като пусна топлото , мирише като че ли на изгоряло
Collapse
X
-
И в моята кола тази година с началото на "отоплителния сезон" започна да намирисва лекичко не точно на изгоряло, но да кажем на вода, която се затопля с бързоварче. Междувременно се оказа, че имам спукана капачка на разширителния съд, през която губех по малко антифриз. След смяна на капачката, миризмата изчезна и антифриз не се губи.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Не мисля че само при включено парно антифриза минава през радиатора на парното.И защо мирише само в началото,ако има теч би трябвало да мирише постоянно,пода ще е влажен и стъклото ще бъде мазно.Според мен този мирис идва от въздухоотводите които трябва да се дезинфекцират с някакъв препарат.Имаше тема за мирис при пускане на климатик,това е същото въздуха минава от едно и също място.Фиат Брава 1.4 12V 1998г
Коментар
-
Sev написа:ами само когато е включено отоплението въздуха минава през радиаторчетодоливаш ли антифриз?Fiat Bravo GT '97 1,8 16V 113 к.с. - лична
Skoda Octavia '06 1,6 101 к.с. - служебна
Коментар
-
bicho1976 написа:Не мисля че само при включено парно антифриза минава през радиатора на парното.И защо мирише само в началото,ако има теч би трябвало да мирише постоянно,пода ще е влажен и стъклото ще бъде мазно.Според мен този мирис идва от въздухоотводите които трябва да се дезинфекцират с някакъв препарат.Имаше тема за мирис при пускане на климатик,това е същото въздуха минава от едно и също място.
Коментар
-
Sev написа:bicho1976 написа:Не мисля че само при включено парно антифриза минава през радиатора на парното.И защо мирише само в началото,ако има теч би трябвало да мирише постоянно,пода ще е влажен и стъклото ще бъде мазно.Според мен този мирис идва от въздухоотводите които трябва да се дезинфекцират с някакъв препарат.Имаше тема за мирис при пускане на климатик,това е същото въздуха минава от едно и също място.Фиат Брава 1.4 12V 1998г
Коментар
-
bicho1976 написа:Е май стигнахме до истината,щом няма загуба на течност значи не е радиатор на парно.Fiat Bravo GT '97 1,8 16V 113 к.с. - лична
Skoda Octavia '06 1,6 101 к.с. - служебна
Коментар
-
Абе колеги еми то и мойто взе да мирише на странно при първоначално пускане на парното... и предното стъкло е едно такова все замазано,.... аз го трия то след 2 3 дена пак е като запотено.... ама май не е изпотено ами все едно напрашено...дане би и мойто казанче да е спукано? Да наливам ли парфюм в разширителния съд или какво...да се навеждам да гледам нещо отдолу дали е намокрено(ТАЯ ЦЕНТРАЛА на въздушната възглавница каде е..аз дали я имам понеже на волана не ми пише AIRBAG и на пасажера също нямам)Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.
Коментар
-
ravi написа:И при мен го има този проблем , мирише и стъклата се запотяват. Като ги бърша е леко мазно, и антифриза намалява...Мога ли да попитам как се семя радиаторчето на парното на Фиат Пунто?
Коментар
-
Хайде да изкопая малко темата, мисля че ще съм полезен на колегите.Една голяма част от тях казват, че не губят антифриз. Това не е така, загубата е съвсем малка. При пускането на парното на топло в първите минути мирише на топъл антифриз, защото се е събрало по радиаторчето. Като пуснете да духа парното този антифриз се изпарява и спира да мирише и при постоянно обдухване на радиаторчето не се усеща миризма.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
ilko-gd написа:Хайде да изкопая малко темата, мисля че ще съм полезен на колегите.Една голяма част от тях казват, че не губят антифриз. Това не е така, загубата е съвсем малка. При пускането на парното на топло в първите минути мирише на топъл антифриз, защото се е събрало по радиаторчето. Като пуснете да духа парното този антифриз се изпарява и спира да мирише и при постоянно обдухване на радиаторчето не се усеща миризма.Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
Ex.Opel Astra
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар