Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ново и миришещо радиаторче на парното

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Лятото пак се пече, през него водата не спира няма кран за спиране, прсто клапата определя през къде да минава въздуха когато врътнеш ключа към синя зона (студено). Така че през него винаги се върти антифриз
    Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
    Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
    Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Миризмата е точно като на гранясало масло. Ако радиаторчето е стояло по складове прекалено много време.По принцип радиаторчето е с нещо като консервиращо масло. Предполагам че това е някакво техническо масло което би трябвало да не гранясва.Обаче явно не е точно така.Преди монтажа това масло трябва да се почисти от автомеханика който монтира радиаторчето. Не говорим за ароматизиране на теменужки и минзухари ами елементарно почистване от консервиращото масло. Който е ходил в казармата е научен че има такава процедура, например след съхраняване на оръжие.Защо на някои колеги миризмата изчезва веднага а пък на други не изчезва дълго време.Ако маслото е произведено наскоро и не е гранясало от температурата на антифриза в радиаторчето се изпарява бързо и миризмата изчезва бързо.Ако радиаторчето е съхранявано дълго време в маслото настъпват химически промени (какви точно е написано например в Уикипедия) и маслото става по-гъсто, нещо като смазка с отвратителна миризма. Също така се изпарява много по-бавно защото се е сгъстило.Какви са последствията:- отвратителна миризма в колата при включено отопление- миризмата се пренася и отлага по всички въздухопроводи и си стои там понеже не се нагрява от антифриза до 100 градуса както радиаторчето- тапицерията поема тази миризма и в колата мирише неприятно дори и като се изключи парното- дрехите на шофьора и на пътниците се вмирисват на гранясало- отиваш на работа, миришеш на гранясало масло, колегите ти не знаят причината и започват да те избягват. Ти се мразиш, започваш да мразиш колата и автомеханика който ти е причинил това- като си в колата постоянно дишаш изпаренията и от това започва да те дразни гърлото, питаш се дали не е отровно- всеки път когато сядаш в колата отправяш благословии до този който ти е причинил това и всичките му роднини- всеки който се качи в колата ти втори път не се качва защото "фиатите са отвратителни коли"Всичко това заради незнание или недоглеждане или лекомислие при монтажа на радиаторчето.
      Bravo 1.6 / 16

Коментар

И аз моито го смених миналата седмица .Преди монтажа го измих хубаво с MEGLIO, и нямам оплакване че мирише. Радиаторчето го купих от м-комплект 33 за 41лв.
        Fiat Bravo 1.2 16v
        http://www.spritmonitor.de/en/detail/298072.html

Коментар

Леле аз цели 60 лв ме излъгаха за радиатор в сервиза и още 40 труд... и това стана извън София...

Коментар

fuoco написа:
            Леле аз цели 60 лв ме излъгаха за радиатор в сервиза и още 40 труд... и това стана извън София...
            има радиатори и радиатори, не е задължително да са те излъгали... но е вероятно

Коментар

Working...
            X