Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ново и миришещо радиаторче на парното

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Е на кво толкова мирише!?

Коментар

да не си помисли че на хубаво
      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
      Fiat Bravo'97 1,6 16v
      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Ба ли го!? Рекох ако е на убаво, да го сменим и аз Yellow_Flash_Colorz_PDT_05

Коментар

Slavi_Lancia написа:
          и моето вече втора зима подкарва и си мирише ако че е Ниисенс, помня като го смених първия ден и кат я подкарах, като взе да пуши ти казвам отворил съм двата прозореца и пушек излиза все едно съм се запалил ба негова мама Сега мири само първите няколко секунди както каза СЕВ, не знам може и постоянно да мирише ама да свиквам с миризмата
          все едно за мен говориш :D
          TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
          UNO 1.0 FIRE

Коментар

Същия проблем го имам и аз. Смених радиаторчето преди 10-тина дни и сега като пусна парното в началото си смърди та чак пуши .Но за 1-2 мин миризмата изчезва. Ако карам на парно всеки ден почти не се усеща(или аз свиквам ).Сега съжалявам, че не го измих преди да го монтирам, но не ми се сваля пак да го мия. Все се надявам, че за извсетно време ще "обгори" каквото има там и ще спре да смърди.
            FIAT Brava 1.6 16v '97

Коментар

При мен миризмата изчезна за ден и сега няма проблем!
              Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16V 97г.с АГУ
              Fiat Bravo SX 80 16V 99г. с ГИ АС

Коментар

след няколко минути се свиква с миризмата иначе си смърди яко. аз хем го мих и то добре....
                Fiat Bravo'97 1,6 16v
                Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

аз го сменях зимата и не ми мириса изобщо ?може би защото се бях объркал и махнах уплътнителите (дунапренени), и след време се наложи да го сваля пак и да ги сложа.етоhttp://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=21854

Коментар

u_bo написа:
                    аз го сменях зимата и не ми мириса изобщо ?може би защото се бях объркал и махнах уплътнителите (дунапренени), и след време се наложи да го сваля пак и да ги сложа.етоhttp://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=21854
                    дано да е от уплътнителя, него мога да го махна без да сваля радиаторчето, ама ми мирише на друго- все едно гориш масло, а то беше намазано с нещо мазно. знам, че не е добра идеята да пръскам под поленовия филтър, щото може би влага отива във вентилатора, ама ще видим, ако не изчезне скоро миризмата ще се наложи пръскане с пулверизатора там
                    Fiat Bravo'97 1,6 16v
                    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

u_bo написа:
                      Колега ако говориш за тези който бяха по радиаторчето аз мойто ги махнах защото си мислех, че мирише от тях но като ги махнах пак малко миришеше но с времето аз ли нея усещам миризмата то ли вече не мирише вече и аз не знам.
                      Fiat Bravo 1.4 12v Turbo Makaron

Коментар

Миризмата на новото радиаторче се дължи на специалното масло с което са намазани тръбичките за да се пресоват лесно ламелите на тях. Всички нови радиаторчета без значение марката и модела си миришат.

Коментар

ми , ко да ви кажа вижте моят радиатор каква марка(пише в линка) е и напишете вашите какви са, да сравним информацияпри мен миризма ОПРЕДЕЛЕНО НЯМАШЕ.да видим коя марка мирише най -зле

Коментар

И аз така се наредих сега, за 2 седмици понамаля малко, но когато реша да тръгвам със студен двигател, или ако изключа духалката известно време и я пусна, пак започва.Не се трае, все едно се пържат картофи или нещо по-тежко...На моменти изчезва и после пак се появява.Поддава ли се на чистене това радиаторче??В сервиза ми казаха, че ще трае 100 км, а реално след 1000км, които направих тези две седмици, положението не е кой знае колко по-добре.След това ми казаха, че ще трябва да си го търпя...Най-странното е, че преди 2 години пак ми сменяха радиаторчето, но нямаше такава смрад на мазно, даже парното (горещата струя) винаги миришеше приятно.. до момента, в който протече..Дали това зависи от модела на радиатора?

Коментар

При мен миришеше на някакво фино машинно масло, смених го декември и до пролетта си меришеше, но тази зима вече не се усеща, след като цяло лято се е пекло. Та така търпение трябва и проветряване :D
                              --Старата ръжда любов не хваща!--
                              156 sportwagon 1,9 jtd 115
                              ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Лятото как се е пекло, без да въртиш духалката на топло, нали?Щото ако трябва да пускам парното и лятото.. Иначе при мен не е финно машинно масло, а тежко масло, все едно е гранясала животинска мазнина.

Коментар

Working...
                                X