Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Не мога да преборя охладителната система

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

HLX написа:
    Когато сочи първата черта след средата на компютър показва 102-103 градуса.
    Това означава единствено че ЕКУ получава същата информация която получава и стрелката, и че самата стрелка обработва правилно сигнала, какъвто и да е той, а не например като получава сигнал за 100 градуса, да показва 120. Съвсем друг е въпросът за коректността на сигнала по отношение на първоизточника - дали когато наистина е 100 градуса, датчика подава информация че точно е 100, а не че примерно е 115, или 85. Не го обясних много добре, но който е в час, ще ме разбере. С други думи - датчика може да показва каквото си иска...Исках само да кажа - колега, провери верността на датчика за всеки случай. При фиксирана температура, трябва да имаш фиксирано съпротивление в него.

Коментар

Разбрах. Датчика за стрелката е различен от този на радиатора за вентилатора, нали. Перката се включва при положение на стрелката точно каквото трябва да е. Сега следва теорията, че и двата датчика може да са заминали и то да показват едно и също, макар и грешно. :P
      FIAT Marea Weekend HLX 2.0 20V (147 hp)
      LPG System BRC Just

Коментар

HLX написа:
        Разбрах. Датчика за стрелката е различен от този на радиатора за вентилатора, нали. Перката се включва при положение на стрелката точно каквото трябва да е. Сега следва теорията, че и двата датчика може да са заминали и то да показват едно и също, макар и грешно. :P
        да, различни са, при мен този за стрелакат е на термостата завит, предполагам и при теб е така
        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
        Fiat Bravo'97 1,6 16v
        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

колега имаш хубава кола точи антифриза , мии радиатора от вътре и отвън между ребрата му с Мелио , смени термостат с такъв какъвто трябва да има ,обезвъздушавай я ,смени реостата на перката а не да правиш цигании с термостати от рено,даф и скания...това е ебати мизерията колите не са ви виновни ако вие сте мизерници
          фиат браво 1.4 12в
          фиат браво 2009 1.4 турбо...каминг сун!

Коментар

HLX съвсем правилно си ме разбрал, но аз имах предвид ако датчика е от комбинирания тип - един и същи за таблото, и за ЕКУ(перките). Но ако си версия с 2 датчика, и двата да са заминали едновременно - 99% не!Колега grnka - представи си че в един момент колегата е нямал 100 лева за нов термостат, и е направил нещата временно, за 5-10 лева, това не го прави мизерник! Моля!

Коментар

Аз също съм на мнение, че там не може да има капачка. Ето моите термостати, и при двата няма и помен от капачки. Не съм запознат много с газовите уредби, но не е изключено от охлаждането на изпарителя (не знам дали така се казва) да идва проблема.
              Прикачени файлове
              Fiat Marea 1.8i 16V
              Fiat Tipo 1.4i 8V
              Fiat Punto 1.6i 8V
              www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Working...
              X