Аз съм на същото мнение като jenshen73,иначе ако има в София магазин Еuro 07 - питай там.На мен ми казаха цена за такъв,какъвто ти търсиш от порядъка на 50-60 лева.А някой да знае някакъв начин за обезмирисяване на вентилационната с-ма,че ужасно мирише на умряло като пускам климатика ??
Знам да - разглобяване, почистване, измиване, напръскване с препарат против мухъл, измиване, подсушаване и ще се научиш да си спираш климатика преди да си угасиш двигателя. Изчакваш да спре да духа студено, изчакваш още малко да спре да ти мирише на влажно и тогава гасиш. Vladim: Не виждам никаква изцепка освен конкретната твоя. Прочети си първия пост, интелигентен си - помисли и ... ако трябва го редактирай. Иначе - спасението е противогаз.
КИМИ написа:
За спиране на изгорели газове има едно копче с автомобилче и стрелка в кръг около него- като сте в задръстване или тунел- натиснете го и ще имате само въздуха в купето- той ви е достатъчен за 4-5 часа.
Ти сериозно ли? Само 4-5 часа??? Хм, не знаех, че колата ми е тотален херметик... Иначе аз си карам само на "вътрешна циркулация"...
За спиране на изгорели газове има едно копче с автомобилче и стрелка в кръг около него- като сте в задръстване или тунел- натиснете го и ще имате само въздуха в купето- той ви е достатъчен за 4-5 часа.
Ти сериозно ли? Само 4-5 часа??? Хм, не знаех, че колата ми е тотален херметик... Иначе аз си карам само на "вътрешна циркулация"...
Може да си сигурен че при падане в река имаш 10 минути при затворени стъкла и около 4- 5 часа живот вътре в колата без вентилация преди СО да ти види сметката.
Абе хора, това си е чист "Въздушен филтър" за купето - да влиза само въздух, а не и мръсотия. Това не е активен противогаз. Това с активния въглен е върховна простотия - как да стане тоя номер да филтрира смрадта на предните коли??? МММ??? Аз си купувам филтри на MANN - 15-17лв. зависи дали са от познат. Доволен съм, защото като пусна духалките не ми хвърля съчки и листа в очите. А тва с изгорелите газове - питайте Торнадо няма ли някой излишен противогаз - да ви даде да карате с такъв.
Точно два от по 17-18 лв изхвърлих и то чисто нови. Старият филтър, колкото и да беше мръсен, поне не смърдеше на мухъл, за разлика от новите. След като монтирах, т. нар. карбонов смрадта изчезна.
като бивш астматик с малкото си алергии , бих казал че тези по скъпите (с въглена) не правят проблеми с прахта, докато от обикновените се побърквам да кихам Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 така че според мен определено има ефект, незнам как
Renault Clio Baccara 1.8 SPI 90hp
Бившо: Fiat Bravo SX 1.6 16v 103hp
Бивш астматик и бивша курва няма. Според мен всички си въобразявате, а най-вече това със смърденето на мухъл. Поленовият филтър е на такова място, че остава сух през цялото време на живот - т.е. ако от там влизаше вода, за да може той да мухляса - лошо, много лошо.От моя опит с климатичните и вентилационните системи на нашите коли мога да кажа - мухъл, миризма на мухъл или гнило се получава във радиатора на климатика и/или в тавата за конденза под него. Понеже мястото е трудно достъпно - никой не си играе да го чисти, а обвинява поленовия си филтър. За да ви мирише по-малко на мухъл - преди да изгасите колата - спирайте климатика, пускайте вентилатора на 4 и изчаквайте 10тина минутки. Така хем ще му дадете възможност да сгрее и изсуши радиатора, хем следващия път като пуснете климатика няма да смърди.
jenshen73 би ли прочел пак заглавието на темата и това, което питам? И би ли бил така добър да не ми разясняваш, какво представлява филтъра и да ми даваш тъпи идеи? ОТКЪДЕ ДА ЗАКУПЯ ПОЛЕНОВ ФИЛТЪР С АКТИВЕН ВЪГЛЕН???Отностно смрадта в купето - има изписани осем кофи мастило! Относно копчето за циркулация навъздух в купето и вкарване на въздух отвън също. А, защо зимата не се шофира със затворена клапа така, че въздуха да циркулира само в купето се замислете, ако все още не ви се е случвало зимата да карате със затворена клапа и то когато е влажно.
Поленов филтър с активен въглен за твоята кола - мога да ти кажа къде във Варна може да се поръча - Impas56 и/или във всяка една добра фирма за автоклиматици.
Да се включа и аз понеже гледам че се изписаха сумати постове и коментари...А колегата питаше от къде да си купи филтър с активен въглен.Ако все още не си го направил просто отиди до първият магазин на "Косер" и си вземи от там-номерчето е К1035А или пък до първият магазин на "Евро 07"-там също предлагат-марка ZAFFO-номер 350 или 401-дават ги еднакви/водят се карбонови/.
LANCIA DELTA II 1.6ie 75HP 835C1.000
LANCIA KAPPA 2.0 20V 838A1.000-ex
LANCIA DEDRA 1.8 105hp 835A2.046-ex
Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8 215hp
Grande Punto 1.2 LPG
Да се включа и аз понеже гледам че се изписаха сумати постове и коментари...А колегата питаше от къде да си купи филтър с активен въглен.Ако все още не си го направил просто отиди до първият магазин на "Косер" и си вземи от там-номерчето е К1035А или пък до първият магазин на "Евро 07"-там също предлагат-марка ZAFFO-номер 350 или 401-дават ги еднакви/водят се карбонови/.
Коментар